Kanada'da yapılacak Müslüman konferansına 20 bin kişi katılacak

Kanada'da yapılacak Müslüman konferansına 20 bin kişi katılacak

Kanada'nın Toronto kentinde 42 yıldır geleneksel olarak yapılan konferans tüm dünyadan misafirlerini ağırlayacak.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Yarın gerçekleştirilecek konferans Jalsa Salana kongresi adı ile biliniyor ve tüm dünyadan Kanada'ya gelen Müslümanlar ile birlikte yapılıyor. Jalsa Salana'yı organize eden Müslüman ekibin başında Khan Malik bulunuyor. Malik, 42 yıldır geleneksel olarak devam eden bu konferansa bu yıl katılım rekoru gerçekleşmesini bekliyor.

Kanada'nın hali hazırdaki Başbakanı Justin Trudeau ve eski başbakan Stephen Harper, önceki yıllarda da kongreye katıldı. Bu yıl da Trudeau'nun konferansa katılması bekleniyor.

Geleneksel hale gelen konferansın ilki 1976 yılında sadece bin kişi ile gerçekleşti. 2017 yılındaki konferansa ise tüm dünyadan 20 bin katılımcı geldi.

Jalsa Salana ilk kez 1891'de kuruldu. İlk etkinliklerini Hindistan'da 75 kişi ile yaptılar. Ardından Dünya'nın pek çok yerinde farklı konferanslar ile adından söz ettirmeyi başardılar.

İnsanlar yarın düzenlenecek konferans için dünyanın her yerinden gelmeye başladılar. Bir çok Kanadalı Müslüman konferans için katılımcılara evlerini açmaya başladı. Vaughan'daki Baitul İslam Camii de kapılarını ev bulamayan katılımcılar için açmış durumda.

CBC'nin haberine göre konferans için Pakistan geleneksel yemeklerini yapan 200 aşçı hazır. Konferans saat 15'te başlayacak ve yemekli olacak. Konferansta İslam dünyasının güncel sorunları, meseleleri ve çözüm önerileri ele alınacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.