Kainat Eczanesi'nden yaz meyvesi karpuzun faydaları saymakla bitmiyor

Kainat Eczanesi'nden yaz meyvesi karpuzun faydaları saymakla bitmiyor

Yaz mevsimi deyince akla gelen ilk besinlerden biri karpuz. Serinletirken ağızlarda güzel tat bırakan karpuz aynı zamanda kainat eczanesinin en güzide öğelerinden biri.

Karpuzun faydaları saymakla bitmiyor. Yüzde 92'si sudan oluşan karpuz yaz mevsiminde uzmanların da en çok önerdiği meyvelerden biri. Bir çok faydası ile Allah'ın Kainat Eczanesi'nde bizlere bahşettiği en mucize besinlerden biri olan karpuz düşük kalorili, tok tutan ve su ihtiyacını gideren özelliği ile de ön plana çıkıyor.

Yine de dikkat edilmeli

Karpuz her ne kadar faydalı bir besin olsa da şeker hastalarının ve insülin direnci düşük olanların dikkatli tüketmesi gereken bir besin. Karpuzun lifli yapısı ve içindeki meyve şekeri nedeniyle günde 2 dilimden fazla tüketilmemesi tavsiye ediliyor.

Yazın oluşan sıvı açığını kapatır

Karpuz yüzde 92'si sudan oluşan bir besin olmasıyla da ön plana çıkıyor. Ayrıca içinde bulunan elektrolit içeriği nedeniyle su kaybının da önüne geçerek yazın oluşacak sorunların önüne geçiyor.

Kansere bile çare olabilir

Modern çağın en büyük korkusu olan kanser konusunda Kainat Eczanesi'nin mucize besini kanser önemli yararlar sağlıyor. İçerdiği likopen antioksidanı sayesinde bağışıklığı güçlendiren karpuz, hücre büyümesinde etkili olan bir proteinin sayısını düşürerek  kanser riskini azaltıyor. Ayrıca C vitamini oranını arttırarak vücudumuzu kanserden koruyor.

Karpuz bunlar dışında kalp sağlığımıza, kas ağrılarına, cildimize ve saçlarımıza iyi geliyor.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.