Kainat Eczanesinden sarımsak hafıza üzerinde etkili

Kainat Eczanesinden sarımsak hafıza üzerinde etkili

ABD'de yapılan yeni bir araştırmaya göre; sarımsak tüketimi yaşa bağlı gelişen hafıza sorunlarını giderdiği tespit edildi

Uzmanlara göre; çiğ sarımsak yemek, bağırsak sağlığını artırarak yaşlılıkta hafızanın keskin kalmasına yardımcı olabilir.

İngiliz gazete Daily Mail'de yer alan haberde, hafızası zayıf olan yaşlı insanların daha az çeşit bağırsak mikrobiyomuna sahip olma eğiliminde olduğu, sarımsağın ise iyi ve daha çeşitli bağırsak bakterilerinin gelişimini teşvik etmeye yardımcı olduğu belirtildi.

Louisville Üniversitesi'nden bilim insanları, çiğ sarımsak bileşiği ile beslenen yaşlı farelerin daha iyi bağırsak sağlığı ve uzun-kısa süreli hafızaya sahip olduklarını buldu.

Bilim insanları, çiğ sarımsak yemenin Alzheimer ve Parkinson hastalarının yaşadığı hafıza kaybını önlemeye yardımcı olabileceğini duyurdu. 

ABD'li bilim insanları, bileşiğin bağırsakta trilyonlarca mikroorganizmayı (bağırsak mikrobiyotası) onardığını buldu.  
Önceki araştırmalar, bağırsak mikrobiyosunun sağlığı korumadaki önemini vurgulamıştı ancak son yapılan birkaç çalışma bağırsak sağlığı ve yaşa bağlı koşulları inceledi.

Kentucky'deki Louisville Üniversitesi'nden Dr. Jyotirmaya Behera, "Bulgularımız, alil sülfür içeren sarımsak diyetinin sağlıklı bağırsak mikroorganizmalarının korunmasına ve yaşlılarda bilişsel sağlığı iyileştirmesine yardımcı olabileceğini ortaya koydu" açıklamasında bulundu.

HaberTürk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.