Kainat eczanesinden: Kuyruk yağının faydaları

Kainat eczanesinden: Kuyruk yağının faydaları

Etlerin vazgeçilmez parçası kuyruk yağı da bilinenin aksine çok faydalı ve şifalıdır

Kurban bayramı ibadetinin en güzel taraflarından biri paylaşmak. Allah için kesilen kurban etleri fakire, muhtaçlara, akrabaya dağıtılır, eşe, dosta ikram edilir. Etlerin vazgeçilmez parçası kuyruk yağı da bilinenin aksine çok faydalı ve şifalıdır. 

Kuyruk yağı, koyunlarda bulunan omurganın sonunda kuyrukta biriken yağdır. Kuyruk yağı kolesterol bakımından çok yoğun olduğu düşünülse de bir çok dünya araştırma enstitülerinde genç yaşlarda tüketilmesi gereken bir gıda olduğu açıklanmıştır. İlerleyen yaşlarda yaşlılığın getirmiş olduğu eklem ağrılarını önleyebileceği görülmüştür. Aynı zamanda kuyruk yağının içeriğinde omega asitleri oldukça yüksek miktarda vardır.

Bundan dolayıda genç yaşlarda tüketen insanlarda kalp damar hastalıkları daha az görülür. Ayrıca ileri yaşlarda da ara ara tüketilmesi yararlıdır.

Kuyruk yağının faydaları

Kuyruk yağı, bazı hastalıklara da iyi gelir. Bunların başında Felç, titreme yel, siyatik, romatizma ve kulunç dediğimiz rahatsızlıklar gelir. Kuyruk yağı, mutfağımızın bir nevi vazgeçilmezidir. Her ne kadar bazı hekimler zararlı olduğunu düşünse de bir çok hazır yağlardan daha sağlıklıdır. Özellikle de genç yaşlarda tüketilmesi insan bedeninde bir çok olumlu gelişim yapmasını sağlar. Her şeyin azı karar çoğu zarardır. Bu terim kuyruk yağı içinde geçerlidir.

Kuyruk yağı, içeriğinde omega asitleri sayesinde bir balıktan alacağınız omega yağlarını da vücudunuza ulaştırır. Belki aranızda balık sevmeyenler bu yöntemi genç yaşlarda abartılı olmayacak şekilde kullanır ve tüketir ise vücudun hem kalp damar rahatsızlıklarına karşı korunmasını hemde hazır yağların içeriğindeki kimyasallardan korunmasını sağlar. Kuyruk.gen

Canan Karatay: Kuyruk yağını eritip içerlerdi

Ünlü doktor Canan Karatay da kuyruk yağının çok faydalı olduğunu söylüyor:

"Kavurmayı yağı ile beraber yemelisiniz. Kuyruk yağı ile birlikte yenmeli. O zaman dinç olur, dağlara çıkar inersiniz. Yumurta sarısı ile beraber bol köy yağı ile beraber yenecek. Kavurmada kuyruk yağı ile beraber yenecek. Bu Anadol´da adettir, kuyruk yağını eritip içerler ve de 90-95 yaşına kadar yaşarlar. 'Yağ dokunuyor kalp hastalığı yapıyor' deniyor. Hangi yağ? Trans yağlar ya da margarin dediğimiz yağlar tehlikelidir. Yoksa senelerdir asırlardır yediğimiz köy tereyağları neden tehlikeli olsun. Evvel yoktu, rivayet yeni çıktı."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum