Kadir Mısıroğlu'nun Said Nursi ve Atatürk vasiyeti

Kadir Mısıroğlu'nun Said Nursi ve Atatürk vasiyeti

Vefatından kısa süre önce açıklamıştı

RİSALEHABER

Ünlü tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu vefat yıldönümünde anılıyor. 

Zaman zaman Said Nursi hakkında yanlış ve eksik beyanlarda bulunan Mısıroğlu, vefatından önceki son derslerinde bu yanlışını düzeltmiş, takipçilerine Said Nursi aleyhinde konuşmamaları için uyarmıştı.

Sakın Said Nursi'nin aleyhinde konuşmayın!

Cumartesi Sohbetleri'nde "Bediüzzaman'a hayran" olduğunu söyleyen Mısıroğlu, aleyhte konuşulmaması gerektiğine de vurgu yaparak şunları söylemişti:

"Hakikat namına bir şeyler daha söyleyeyim. Sizin yüreğinizi ferahlandırayım. Öyle bir mevsimdeyiz ki. Vallahi, billahi, tallahi ben şeriatın galip ve hakim olduğu bir devirde yaşamaya bugünü tercih ederim. Hatta Mustafa Kemal'in gününde yaşasaydım da bu hizmetin çok cüzünü yapabilseydim. O gün hizmet edenlere, Bediüzzaman Said Nursi'ye, Süleyman Efendiye vs. hayranım. O günkü hizmet edenlerin altın değerindeydi hizmetleri. Sakın hiç birinin aleyhinde konuşmayın." 

Bir Müslüman Atatürk’ü seviyorum derse ya ahmaktır ya sahtekardır

Mısıroğlu, en çok da resmi tarih ve Atatürk eleştirileri ile biliniyor. 

Atatürk’ü sevmediğini her fırsatta dile getiren Mısıroğlu, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"Hiçbir icraatı Müslümanlığın lehine değildir. Eğer bir Müslüman Atatürk’ü seviyorum derse ya ahmaktır ya sahtekardır. Bana kükreyenlerden bir tanesi inanıyorum ki Nutuk’u okumamıştır. Ben bunun Osmanlıcasını ilk mektebi bitirdiğim sene okudum. Benimle konuşacak kalitede bir adamınız yok. Ancak söversiniz. Evet ben Mustafa Kemal Paşa’yı sevmiyorum. Bu benim hakkımdır, istersem babamı da sevmem. Bundan dolayı beni kimsenin kınamaya hakkı yoktur. Beni eleştirenler bir kamyon çakıl taşı. Beni metheden, doğruyu söyleyenler de altın. Bundan sonra kim söverse sövsün bu cevap yeter. Bundan sonra avukatıma söyleyeceğim suç işlerse dava açsın. Allah düşmanlarına düşman olduğum sabit oldu."

Atatürk'ü sevenler cenazeme gelmesin

Mısıroğlu, 31 Ağustos 2017'de Twitter'dan canazesiyle ilgili vasiyetini açıklamıştı. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın hemen sonrası attığı tweette, "Mustafa Kemal Atatürk'ü sevenler cenazeme gelmesin" notunu düşmüştü.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
18 Yorum