Kadınlarla tokalaşmayan Müslüman öğretmeni kovdular

Kadınlarla tokalaşmayan Müslüman öğretmeni kovdular

Norveç basını son günlerde bir Müslüman öğretmen konusunu tartışıyor. Norveç'te bir okulda Müslüman öğretmene ayrımcılık yapıldı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Norveç'in Oslo kentinde bulunan Ekeberg İlkokulu'nda çalışan bir Müslüman erkek öğretmen, inancı nedeniyle okuldaki kadın meslektaşları ile el sıkışmayı reddediyordu. Son bir kaç yıldır bu şekilde çalışmaya devam eden öğretmenin bu yıl sözleşmesinin uzatılmaması kararı alındı. Karar ile birlikte ülkedeki İslamiyet tartışmaları yeniden başladı.

Okulun bu kararı ile ilgili konuşan Ekeberg İlkokulu'nun eski müdürü Bente Alfheim kararı sevindirici buldu. Görevde olduğu süre içinde Müslüman öğretmenin el sıkışmayı reddetmesinin kendilerini rahatsız ettiğini söyleyen Alfheim, Müslüman öğretmene bunu yapmaması gerektiğini çok kez söylediklerini aktardı.

İsmi açıklanmayan Müslüman öğretmen ise yaşananlardan son derece üzgün olduğunu bildirdi. Amacının kimseyi rahatsız etmek olmadığını belirten adam; 'Sadece Peygamberimin (s.a.v) sünnetine uyuyordum" ifadelerini kullandı.

Olay Norveç'te kutuplaşmaya neden oldu. Bir kısım insanlar kararın doğru olduğunu söylerken, dini özgürlüklere saygı duyanlar ise aksini düşünüyor.

Kamu Ayrımcılığına Karşı Örgüt (OMOD) lideri Akhenaton Oddvar de Leon, Müslüman öğretmeni haklı bulanların liderliğini yapıyor. Leon'a göre öğretmenin kararı kendisini bağlıyor ve inanç özgürlüğü kapsamında değerlendirilmeli. Konu ile ilgili konuşan Leon; 'İnancınız birinin özgürlüğüne engel teşkil ediyorsa buna karşı çıkmanız normal olabilir. Fakat bu olayda böyle bir durum yok' ifadelerini kullandı.

Sputnik'in haberine göre Müslüman öğretmene destek çıkanlar arasında Eşitlik ve Ayrımcılık Yapmama Ombudsmanı Hanne Bjurstrom da yer alıyor. Hanne'ye göre insanlara saygı göstermenin ve iletişim kurmanın tek yolu 'el sıkışmak' değil. Bu nedenle bu hareketin saygısızca bulunmaması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.