Japonların mobil camisinde ilk namaz kılındı

Japonların mobil camisinde ilk namaz kılındı

2020 Tokyo Olimpiyatları'na hazırlık yapan Japonya'nın uzun zaman önce yapmayı vaat ettiği 'mobil cami' yapıldı. Japonya yaptığı taşınabilir camiyi tanıttı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Japonya'nın vaat ettiği bu caminin ilk örneği ülkenin Urayasu şehrinde görücüye çıktı. Urayasu bölgesinde yaşayan Müslümanlar mobil camideki ilk namazı da kılmış oldular. Mobil Cami 2020'de düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları'na gelecek olan Müslümanlar için özel yapıldı.

Cami 12 metre uzunluğunda ve 2.5 metre genişliğinde yapıldı. İlk başta sıradan bir kamyon dorsesine benzeyen mobil cami, taşıyıcı içinde bulunan bir sistem ile büyüyüp genişleyebiliyor. Normalde 2.5 metre genişliğinde olan mobil cami, bu sistem sayesinde 6 metreye kadar genişleyebiliyor. Mobil cami tek seferde 50 Müslümanın namaz kılabileceği şekilde tasarlanmış. Ayrıca mobil camide 4 adet klima mevcut.

Tokyo'lu özel bir şirketin hazırladığı cami için tam tamına 100 milyon Japon Yeni harcanmış. Şirketten gelen açıklamada; “Japonya'yı çeşitli milletlerden, kültürlerden ve dinlerden gelen ziyaretçilere ulaştırmak için altyapı geliştiriliyor. Fakat ülkemizde, dünyadaki üç büyük dinden biri olan İslamiyet'e özel yerler çok sınırlı. Müslümanlar için ibadet yerlerinin bu derece sınırlı olması bizi böyle bir proje yapmaya yönlendirdi" ifadelerini kullandı.

The Japan News'in haberine göre, olimpiyatların ardından mobil caminin özel yerlere kiralanması ve bu şekilde her türlü organizasyonda Müslümanların ibadet yeri sorununun çözülmesi bekleniyor. Şirket mobil caminin ikincisini tasarlamaya başladı bile.

Video için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum