İtalya’dan gelen camlar Ergani’de can buluyor

İtalya’dan gelen camlar Ergani’de can buluyor

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde gerçekleştirilen takı yapımı kursunda İtalya’dan gelen camlar kursiyerlerin el emeğiyle can buluyor.

Ergani Çok Amaçlı Toplum Merkezinde, Ergani Halk Eğitim Merkezi işbirliği ve Ergani Kaymakamlığının desteğiyle gerçekleştirilen takı yapım kursunda İtalya’dan gelen effetre camlarla kursiyerlere camdan takı yapma ve bunları metalle birleştirerek bu işi bir sanata dönüştürüp kurs bitiminde meslek sahibi olmaları hedefleniyor. Ergani ÇATOM Saha Sorumlusu Mine Solmaz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bu kursun sadece kendilerinde olduğunu belirterek, “Takı Yapımı Kursunda 20 kişilik sınıfta 6 ay boyunca takı tasarımı ve üretimi yapıyoruz. İtalya’dan gelen effetre camlarla kursiyerlerin yaptıkları uğur böceği, künye, kolye ve benzeri serbest cam çalışmaları metalle birleştirilerek farklı takı tasarımları ortaya çıkıyor. Burada amaç öğrenciye takının tasarımını ve yapım aşamalarını öğreterek onları birer meslek sahibi yapmak” dedi.

Solmaz, kursiyerlerin ürettikleri takıların İstanbul’da düzenlenen Kadının El Emeği Fuarı’nda ve kendi açtıkları sergilerde satışa çıkarıldığını ve elde edilen gelirinin tamamının kursiyerlere verildiğini de kaydetti.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.