İtalya'da Müslüman köyü kurulacak

İtalya'da Müslüman köyü kurulacak

İtalya'nın en önemli turizm merkezlerinden birine kurulması planlanıyor

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Kuzey İtalya'nın küçük bir kenti olan Sassuolo, aynı zamanda ülkenin en önemli turizm merkezlerinden biri. Doğal güzellikleri ve farklı yapısı ile dikkat çeken bu şehir, önümüzdeki günlerde sadece Müslümanların yaşadığı bir köye sahip olabilir.

Bölgedeki Müslüman topluluğu üyeleri, uzun zamandır topladığı bağışlar ile bölgede sadece Müslümanların yaşadığı bir köy kurmak üzere harekete geçti. Bu proje duyulur duyulmaz bölgedeki Müslüman düşmanları tam anlamıyla çıldırdı. Projenin duyulması ile Müslüman topluluğunun bulunduğu bina domuz kafası saldırısına uğradı.

1990 yılında İtalya'ya gelen Sassuolo ve Veggia'daki Faslı bir programcı ve Müslüman topluluğunun temsilcisi Hicham Ouchim, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Saldırılar umurumuzda değil. Bu proje bizim ve İtalya için çok önemli" ifadelerini kullandı. Müslümanlar bu köyde ekonomik yaşamlarını ve özgürlüklerini de garanti altına almış olacaklar.

Köy büyüdükçe tüm inançlardan insanlara açık hale gelecek. Maliyeti çok olacağı için köye şimdilik bir cami düşünülmüyor. Onun yerine küçük bir mescid ihtiyaçları karşılayacak. 

Belediye henüz Müslümanların bu projesine onay vermese de, Müslümanların belediye ile görüşmeleri devam ediyor.

World Crunch'ın haberine göre bu girişim Müslümanlar için ilk değil. 2016 yılında da bir Müslüman topluluk Fiorano kasabasında bir Müslüman köyü oluşturmayı düşünmüş fakat maddi sebeplerden ötürü vazgeçmişlerdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.