İtalya Müslüman öğrencileri fişlemeye başladı

İtalya Müslüman öğrencileri fişlemeye başladı

İtalya her geçen gün ırkçılık ve Müslüman düşmanlığı batağına saplanıyor. Son dönem ülke Müslümanlarının üzerindeki baskıyı arttıran İtalya şimdi de okullara el attı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İtalyan emniyet makamlarının bugün yaptığı açıklamaya göre okullarda 'Cihadçı ve Radikal' fikirlerin yükseleceği endişesi ile izleme başlattıklarını söyledi. Bu kapsamda emniyetin istihbarat birimleri ile okullar bir arada çalışacak ve Müslüman öğrenciler yakından izlenecek. Bu karar da 'fişleme' iddialarını beraberinde getirdi ve büyük tepki çekti.

Terörle mücadele araştırmacılarının açıklamasına göre bu izlemelerin nedeni gençlerin 'radikalleşme riskine en yatkın masum bireyler' olması.

ANSA'nın haberine göre okullarda 'aykırı' davranmaya başlayan Müslüman öğrenciler okul müdürlükleri tarafından istihbaratın kuracağı DIGOS ofislerine şikayet edilecek.

Karara muhalefet edenler ise 'aykırı' davranışın ölçüsünden endişeli. Irkçılığın giderek popüler hale geldiği şu dönemde inançlarına uygun davranan Müslümanların 'aykırı' olarak fişlenmesi karar ile birlikte gelen en büyük endişe. Bu nedenle karar İtalya'da yaşayan Müslümanları da korkuya sevk etmiş durumda.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum