İsviçre Milli takımı Müslümanlar ile başarılı

İsviçre Milli takımı Müslümanlar ile başarılı

İsviçre Milli takımı son dünya kupasının ardından FİFA en iyiler listesinde 6. Sırayı yer alarak başarısını taçlandırdı. Müslüman nüfusu giderek artan ülkenin bu durumu milli takımına da yansıdı.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER- İsviçre tüm Avrupa genelinde olduğu gibi Müslüman nüfusun giderek arttığı bir ülke olarak göze çarpıyor. Bu milli takımın en önemli oyuncularını Müslüman asıllı futbolcular oluşturuyor. Dün iki Müslüman futbolcunun daha milli takım kadrosuna çağırılması ile, toplamda 5 Müslüman oyuncuyu kadrosunda bulunduran İsviçre Milli Takımı dikkatleri üzerine çekti.

Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri, Valon Behrami zaten uzun zamandır İsviçre Milli Takımında top koşturan oyuncular iken, Haris Seferoviç ve Admir Mehmedi adlı iki Müslüman asıllı oyuncunun da milli takım kadrosuna çağırılması ile toplamda 5 Müslüman oyuncuyu kadrosuna çağıran İsviçre, Euro 2016’ya Avrupa’dan en fazla Müslüman nüfus ile katılacak Hıristiyan ülke olma özelliğini de kazanmış oldu.

Bu 5 futbolcunun ortak özelliği ise Balkan asıllı göçmen ailelerin çocukları olması. Özellikle son 10 yıldır Balkan ailelerden büyük oranda göçler alan İsviçre, uyguladığı bütünleştirici politikalar ile de takdir topluyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Xherdan Shaqiri; “Ben Kosovalı bir Müslüman ailenin çocuğuyum. Kendim de Müslümanım. İsviçre’de bunun yüzünden bir zorluk çektiğimi hatırlamıyorum. Diğer Müslüman takım arkadaşlarım ile birlikte İsviçre’nin EURO 2016’da başarılı olmasını sağlamak bizim önceliğimiz” ifadelerini kullandı.

İslamicworld’ün haberine göre, milli takımında yer almak için İsviçre doğumlu olma şartı aranmıyor. Zaten mevcut takımda sadece 3 İsviçre asıllı oyuncu mevcut. 

 

Kaynak: RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum