İsveçliler kendi bayramlarını Müslüman yemeği ile kutladı

İsveçliler kendi bayramlarını Müslüman yemeği ile kutladı

İsveç'te Midsummer ismi verilen 21 Haziran yaz dönümünün kutlandığı günlerde ilginç bir olay yaşandı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- 21 Haziran'ın kutlanması için her televizyon kanalı farklı bir 'Midsummer' programı hazırlandı. Fakat İsveç'in TV4 Kanalı başörtülü bir Müslüman kadını programa çıkardı ve ona 'kebap' yaptırdı.

Müslüman yemek blog yazarı Zeina Mourtada, İsveç'te yaşayan ve internet üzerinden yaptığı yemek tarifleri ile milyonların takip ettiği bir isim. Mourtada, TV4'deki Midsummer programının sabah konuğu oldu ve izleyicilere 'kebap' yapıp tarifini verdi. Kebabın Müslüman coğrafyasında çok ünlü bir yemek olduğunu söyleyen Mourtada, program sonrasında bir röportaj verdi. 

Röportajında Midsummer'ın bir Müslüman bayramı olmadığını ama İsveç'te yaşayan Müslümanları iyi yönde tanıtmak için televizyon kanalının teklifini kabul ettiğini söyleyen Mourtada, Müslümanların kültürüne dair bir şeyi tanıtmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

İsveç'in bayramında televizyon kanalına bir başörtülü Müslüman kadının çıkması İsveç'te farklı tepkilere yol açtı. Sputnik News'in haberine göre kimi sosyal medya kullanıcıları bunu son derece hoş bulurken, kimileri ise İsveç'in kültürüne bir saldırı olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.