İsveç Kadın Milli Futbol Takımı'nın kalecisi Peygamberimizden etkilendi Müslüman oldu

İsveç Kadın Milli Futbol Takımı'nın kalecisi Peygamberimizden etkilendi Müslüman oldu

İsveç'in gündemine oturan haber kalecinin bizzat kendisi tarafından duyuruldu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Henüz 19 yaşındaki Milli Futbol Takımı Kalecisi Ronja Anderson, İslam hakkında uzun süren araştırmalar yaptığını, özellikle Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in hayatından çok etkilendiğini ve bu nedenle artık Müslüman olduğunu açıkladı.

Ulusal İsveç gazetesi Expressen ile yaptığı röportajda Andersson, yeni inancına adanmışlığı dile getirerek, bazı kişilerden aldığı nefret mesajlarına rağmen bir Müslüman olmaktan gurur duyduğunu söyledi: “Bana karşı önyargılı davranıyorlar… Ben de şimdiden nefrete maruz kaldım. ”Dedi.

Anderson, arkadaşının 15 yaşındayken onu İslam ile tanıştırdığını söyledi. O zamandan beri din hakkında daha fazla şey öğrenmeye başladı ve onu yeni gözlerle görmesine yardımcı oldu: “Beni cezbeden çok güzel şeyler olduğunu keşfettim. Daha sonra dini etkinliklere katılmaya başladım ve camiye gittim” diye ekledi.

Morocco World News'in haberine göre Anderson, İslam'a dönüşümünün ardından, dinin ne kadar “güzel” olduğunu ve şimdi ilk Ramazanını geçirmeye başladığını söyledi.

İsveç Müslüman Konseyi'ne göre, İsveç'te şu an 450 ila 500 bin arasında Müslüman olduğu biliniyor. İsveçli bir kalecinin de Müslüman olma kararı İsveç gündemine oturmuş durumda. Pek çok İslam düşmanı için bu durum bardağı taşıran son damla olmuş. İslam düşmanları, Müslümanların yayılmacı olduğunu ve işgal planladığını iddia ediyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.