İstanbul'a kar yağacak mı? Uyarı verildi

İstanbul'a kar yağacak mı? Uyarı verildi

Türkiye genelinde bu hafta aşırı derecede düşecek sıcaklık İstanbul'da da dondurucu soğukların etkili olmasına neden olacak. İstanbul'da yaşayanların aklında İstanbul'da kar yağacak mı? sorusu var. İşte verilen bilgiler...

Türkiye bu hafta adeta 'donacak'. Balkanlardan giren soğuk ve yağışlı sistem bugünden itibaren tüm yurtta etkili olacak. Yağışlar yurdun pek çok yerinde 'kar' veya 'karla karışık yağmur' olarak görülecek. Metropol İstanbul da bundan nasibini alacak. Peki İstanbul'da kar yağacak mı?

İstanbul Türkiye'nin en kalabalık şehri. Bu nedenle hayatı etkileyecek bir kar yağışı herkesin birinci gündem maddesi haline geliyor. Milyonlarca kişi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) bir uyarı yayınlandı.

İSTANBUL'DA KAR YAĞACAK MI?

Uyarılara göre bugün 4 dereceye düşecek sıcaklık başlangıçta yağmuru da getirecek. Ardından kentte öğleden sonra karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde yağış etkili olacak. Özellikle kentin doğu ve kuzey bölgelerinde perşembe gününe kadar aralıklarla kar yağışı görülecek.

İstanbul'da kar yağışı görülen bölgelerde yerde 1-2 cm kar örtüsü oluşacak. Yüksek bölgelerde bu örtü 3-5 cm'i bulacak.

İstanbul'da yağışla birlikte sıcaklıklar 12 derece birden düşecek. Kentte uzun süre etkili olacak soğuklar yeni yıla sarkabilir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.