İstanbul İslami Finans görüşmelerine ev sahipliği yapıyor

İstanbul İslami Finans görüşmelerine ev sahipliği yapıyor

İstanbul’a gelen binlerce İslami finans uzmanı, İslami sermayenin dünya piyasasındaki rolünü görüşecek.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER

Her yıl yapılması planlanan İslami finans sempozyumu İstanbul’da başlıyor. Organizasyon Dünya Bankası’nın küresel İslami sermaye bölümü tarafından organize ediliyor. Organizasyon Borsa İstanbul, İslami Gelişim Bankası, İslami Araştırmalar Enstitüsü ve Guidance Finansal Grubu ile iş birliği içinde yürütülecek.

8-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek sempozyumun teması İslami finansın başarıları ve başarıyı paylaşımı olacak. Dünya sermayesinde İslami finansın yerinin de konuşulacağı toplantıda, İslami ekonominin kuralları da net bir şekilde çizilecek.

Borsa İstanbul’un Dünya bankası temsilcisi Gloria Grondolini yaptığı açıklamada; ” Umuyorum ki düzenlediğimiz bu konferans İslami finansın gelişmesi, büyümesi ve dünya ekonomisinde büyük yer sahibi olması için ön ayak olacaktır” ifadelerini kullandı.

İslami Gelişim Bankası başkanı Ahmed Tiktik konferansla ilgili sözlerinde; ”Bu konferans sadece kendi aramızda olan bir adaptasyon değil, global kabul görmenin bir öncülü olacaktır” ifadelerini kullandı.

İslami Finans Endüstrisinin büyümesi ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki pek çok sorunun da önüne geçilebileceği düşünülüyor. Son yıllarda karışıklıkları ile Dünya gündeminden ayrılmayan Ortadoğu bölgesi, İslami finans ve yatırımların büyümesi ile bir nebze de olsun nefes almaya hazırlanıyor. Pek çok işsiz ve kızgın genç kitleye yatırımlarla iş kazandırılması ve bölgelerinin ekonomik refahının büyümesi, aşırı uçların gelişimine karşı atılacak en önemli adımlardan biri.

Dailysabah’ın haberine göre organizasyon başarıya ulaşırsa geleneksel hale getirilecek. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.