İsrail'in futbolu da ırkçı ve Müslüman düşmanı

İsrail'in futbolu da ırkçı ve Müslüman düşmanı

İsrail Ligi'nde top koşturan takımlardan biri olan Beitar Kudüs Futbol Kulübü'nde Müslüman futbolcu tartışması yaşanıyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALE HABER- İsrail'in Futbol Ligi olan Premier Lig takımlarından Beitar Kudüs, takıma transfer danışmanlığı yapan Eli Cohen'in iki gün önce yaptığı; "Bu takıma asla Müslüman oyuncu almam, istemiyorum" sözleri nedeniyle takımdaki görevinden kovuldu.

İsrail'de Müslüman ve Arap Futbolcu tartışmaları yeni değil. UEFA ve FİFA'ya bağlı olan İsrail Ligi, bu iki kurumun ırkçılığa karşı katı kuralları nedeniyle zaman zaman Müslüman oyuncu almak veya kiralamak konusunda tartışmalar yaşayabiliyor. Bunun son örneği 2012-2013 sezonunda yine aynı ligde bir başka takımın iki Çeçen oyuncuyu takıma kiralaması yüzünden yaşamıştı. İki Çeçen oyuncu kiralayan İsrail takımı bizzat kendi taraftarı tarafından büyük protestolarla karşılaşmıştı. Ardından FİFA, ırkçılık nedeniyle kulübe ceza vermişti.

İki gün önce ırkçılık söylemleri yeniden İsrail Ligi'nin gündemine oturdu. Beitar Kudüs'ün transfer danışmanın söylediği söz, FIFA veya UEFA tarafından yaptırım gelmeden önce danışman Cohen'e pahalıya patladı. Beitar kulüp başkanı Eli Ohana, Cohen'in istifasını istedi ve Cohen görevinden alındı. Kulüp Başkanı ayrıca bu tür konularda hassas olduklarını ve ırkçılığa izin vermeyeceklerini söyledi.

haaretz'in haberine göre, olayın ardından İsrail futbol yetkililerini ise olayın ırkçılık boyutu nedeniyle yaptırıma uğramadan hatayı örtbas etme telaşı sardı. İsrail Ligi'nde ırkçılığı izleme komitesi konu ile ilgili; "Mart ayından bu yana, Beitar maçlarındaki ırkçı tezahüratlar, futbol izlemek isteyen diğer taraftarlar tarafından yuhlamalar ile karşılandı. Beitar Kudüs'ün ırkçı hayranları var. Fakat İsrail Ligi'nde bunları onaylamıyoruz. " ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum