İsrail Kudüs’te Müslümanlara ait yerleri yıkmaya devam edecek

İsrail Kudüs’te Müslümanlara ait yerleri yıkmaya devam edecek

İsrail, Kudüs üzerindeki zulüm ve baskılarına bir yenisini ekleyerek, Kudüs’te bulunan ve Filistinlilere ait camii’de dahil bir çok bina hakkında yıkım kararı çıkarttı.

Ömer Çiftçi’nin haberi
RİSALEHABER - 
Kudüs yakınlarında bulunan ve Filistinli Müslümanların yaşadığı, hali hazırda İsrail işgali altında bulunan Silwan bölgesinden gelen haberlere göre İsrail bölge için bir çok yerde yıkım kararı çıkarttı. Yıkım kararının kapsadığı yerler arasında 3 yıl önce inşa edilmiş El-qaaqaa camii’de var.

Cami 3 yıl önce 110 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilmiş ve açıldığı günden bugüne düzenli olarak 5. 000 Müslüman’a hizmet veriyor.

Bölge Müslümanları duruma tepkili. Camiilerinin yıkılmasının yanı sıra şimdiden 6 ailenin yaşadığı evlerde yıkılmış durumda. Evsiz kalan 6 ailenin barınacak yer bulamadığı söyleniyor. Ayrıca şehrin futbol takımının da maçlarını yaptığı küçük bir stadyum da yıkım kararından nasibini almış durumda.

İrna.ir’in haberine göre yıkım kararı İşgal altındaki doğu Filistin bölgesindeki birçok Müslümanı korkutuyor. Şimdiden binlerce Müslüman evlerini kaybetme tehlikesi altında. Özellikle Birleşmiş Milletlerin konuya duyarsız kalması işgal altındaki bölgede yaşayan Müslümanları rahatsız ediyor.

Bu tür yıkım kararlarının altında bölgeyi Filistinli Müslümanlardan temizleme amacının olduğunu söyleyen bölge halkı, evlerini korumak için ellerinden geleni yapsalar da yetersiz kaldığı için üzüntülü.

Bölgenin de içinde bulunduğu Doğu Filistin, 1967 yılından beri İşgal altında. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.