İspanya'nın ilk Müslüman televizyonu kapandı

İspanya'nın ilk Müslüman televizyonu kapandı

Üzücü haber kanal yönetimi tarafından verildi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İspanya'da yedi yıl önce açılan Cordoba TV, yedi yıldır İspanya'daki Müslümanların ilk ve tek sesi olmayı başarmıştı. Fakat kanal geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile veda etme kararı aldıklarını duyurdu. Vedanın sebebi ise 'ekonomik.'

Cordoba TV'den yapılan açıklamaya göre kanal uzun süredir borçlarını ve maaşlarını ödeme güçlüğü çekiyordu. Bu nedenle kanal Mayıs ayında pek çok personeli işten çıkarmak zorunda kaldı. 

Kanal yedi yıl önce Suudi Arabistan'dan gelen yardımlarla açılsa da, uzun zamandır bu yardımdan da mahrum kalıyordu. Kanal yedi yıldır İspanya'daki eski Müslüman bölgeleri olan Sevilla, Malaga, Granada ve Cordoba'da faaliyet gösteriyordu.

Eleştirilerin odağındaydı

Kanal İspanya'da sık sık tepki çekiyordu. Özellikle doğal afetler sırasında bu afetlerin 'Allah'ın ikazı' olduğuna dair yayınlar yapması İspanyolların kanalı sıkça eleştirmesine neden oluyordu. Yine 2017 yılında kanalda Müslümanların yılbaşı kutlamalarına katılmaması gerektiğinin söylenmesi tepki çekmişti.

Evangelical Focus'un haberine göre kanal ekseriyetle dini yayınlar yapıyordu. Siyasetten ve günlük konulardan uzak durmaya çalışan kanal, İspanya'daki Müslümanlara özel yayınları ile biliniyordu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.