İslamiyet, Müslümanları ırkçılık, ayrımcılık gibi suçlardan uzak tutar

İslamiyet, Müslümanları ırkçılık, ayrımcılık gibi suçlardan uzak tutar

Müslüman Dünya Ligi Genel Sekreteri Genel Sekreteri Muhammed Al-Issa çeşitli temaslarda bulundu

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İtalya'nın Toskana bölgesinde Dini, Siyasi ve Entellektüel liderler ile bir araya gelen Müslüman Dünya Ligi Genel Sekreteri Genel Sekreteri Muhammed Al-Issa açıklama yaptı. Diğer dini gruplar ile görüşen İssa, dini grup liderleri ile modern dünyada dinleri ve ilişkileri tartıştı. Issa, başkent Floransa'da Toskana Konseyi Başkanı Eugenio Giani ile görüşerek ziyaretlerine başladı. Mülteci ve sığınmacı sorunu üzerinden Müslümanların batı toplumları ile entegrasyonunu Giani ile konuşan İssa, bu görüşmenin son derece verimli geçtiğini söyledi.

Genel sekreter ayrıca Sesto Fiorentino kentinin belediye başkanı Lorenzo Falchi ile tanıştı ve Falchi'nin İslam dünyasıyla kültürel buluşmalar bulma önerisini övdü. İssa Floransa'da ayrıca Yahudi toplumu ile de görüşme gerçekleştirdi. 

İssa Floransa ziyaretinde son olarak Avrupa Birliği tarafından burada kurulan Avrupa Üniversitesi'ni de ziyaret etti. İssa ziyaret esnasında kurumun genel müdürü Vincenzo Grassi ile tanıştı ve Avrupa Birliği sınırları içinde yaşayan Müslümanların durumunu görüştü.

aawsat'ın haberine göre, İssa ziyaretlerden sonra bir basın açıklaması yaptı ve durum değerlendirmesinde bulundu. İssa, görüştüğü liderlere İslamiyet'in yapısı gereği Müslümanları ırkçılık, ayrımcılık gibi suçlardan uzak tuttuğunu, terör örgütlerinin İslamiyet ile bağdaşmadığını anlattığını söyledi. Issa'nın son günlerde Müslüman mülteciler ile sorunlar yaşayan İtalya'da böylesine verimli görüşmeler gerçekleştirmesi umutlandırdı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.