İslami Sanatlar Sergisi için özellikle İspanya’yı seçtiler

İslami Sanatlar Sergisi için özellikle İspanya’yı seçtiler

İslam kültürünün en büyük merak uyandırdığı yerlerden biri de İspanya. İspanya önümüzdeki günlerde İslam Dünyasından sanat örneklerinin toplandığı bir sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Avrupa’da İslami fikir ve sanat akımlarının en çok ilgi gördüğü yerlerden biri de İspanya. Tarihte Endülüs gibi büyük bir İslam devletine ev sahipliği yapmış olan İspanya, büyük merak ile beklenen İslam sanatları sergisine de ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Serginin adı; “Nur: İslam dünyasında Sanat” olarak belirlendi. Serginin eski Endülüs bölgelerinden biri olan Andalusia’da yapılacak olması da Müslümanları ilgilendiren bir başka detay olarak karşımıza çıkıyor.

9. Yüzyıldan başlayarak, günümüze kadar olan farklı İslami sanat örneklerini barındıracak olan serginin baş konuğu ise “İslam hat sanası”. Hat sanatı ve hattatların hayatı İspanyolların en merak ettiği konuların başında geliyor.

17 farklı Müslüman ülkenin desteklediği sergide Minyatür, halı sanatı, bilimsel çalışmalar, müzik aletleri gibi farklı sanatsal örnekler bulmak mümkün olacak. Önümüzdeki günlerde başlayacak sergiye yoğun bir katılım olması bekleniyor.

Sergiyi düzenleyen yönetim kadronun basına yaptığı açıklamada; “Sergi için İspanya’yı bilerek seçtik. Tarihte doğu-batı dünyasını birleştirmiş ve kültürel pek çok örnek bırakmış Endülüs devletinin hükmettiği toprakların tekrar İslam kültürü ile tanışması bizim için önemli bir detay” ifadelerine yer verildi.

Worldbulletin’in haberine göre sergi 2 hafta boyunca açık kalacak ve ziyaretçilerini bekleyecek.

Kaynak: RisaleHaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.