İslam'ı çizgi roman ile tebliğ edecekler

İslam'ı çizgi roman ile tebliğ edecekler

X-Men adlı çizgi romanda işlenen sosyal adaletsizlik temasından esinlenen çizer grubunun bu projesi ses getirmeye aday.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Scarlet Spire Comics'den David Anthony, kültürel engelleri yıkmak ve bazı ülkelerde İslam'ı saran negatif damgalamayı azaltmak için dünyanın her yanından 88 sayfalık bir çizgi roman serisi yayınlamaya hazırlıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde çalışan Scarlet Spire Comics grubu, çizgi roman serisini ilk olarak bulundukları ülkede yayınlayacak. Ardından farklı dillere çevrilmesi planlanan çizgi roman serisi tüm dünyaya yayılacak.

Ekibin ana hedefi ise batı ülkeleri. Eğer hedeflerine ulaşırlarsa çizgi roman sayesinde batıdaki gençlerin Müslümanlara karşı sosyal farkındalığını yükseltmeyi amaçlıyorlar.

Ekip ilk olarak İsrail'in Filistin işgalini işleyen bir çizgi roman yazmak istemiş. Fakat batıdaki gençlerin bu konuya duyarsızlığını fark eden ekip, batıdaki Müslümanlar üzerine oynanan algı oyunlarına ve sosyal adaletsizliğe dikkat çekmek için başka bir proje üzerine düşünmeye başlamışlar.

Esinlendikleri X-Men'de olduğu gibi, ekibin yazdığı çizgi roman serisinde de farklı dinlerden gençler Müslüman oluyor ve hayatını buna göre yaşamaya başlıyor. Birden Müslüman olanların başına ise sosyal hayat içinde ayrımcılık ve ırkçılık gibi belalar geliyor. Çizgi roman serisinde de kahramanların bu durumlara karşı baş etmek için gösterdikleri mücadeleler anlatılıyor.

Çizgi Roman serisinin baş çizeri olan  Anthony, Türkiye ve Fas'a seyahat etmek de dahil olmak üzere 18 aydan fazla bir süredir proje için araştırma yaptı.

David Anthony'e göre İslamofobi gibi büyük bir sorunu halletmek için modern yöntemler kullanmak gerekiyor. Batı'daki İslam düşmanlığı için de çizgi roman gibi son yılların popüler bir yöntemini bu yüzden seçtiklerini belirten Anthony, yine de bu iş için türlü imkansızlıklar yaşadıklarını belirtti. Fakat mücadeleden vazgeçmeyen Anthony ve ekibi henüz çizgi roman çıkmadan İngiltere'den teklif aldı. Çizgi Roman çıktıktan sonra BAE'nin ardından İngiltere'de de yayınlanacak.

The National'ın haberine göre Çizgi Roman serisine isim olarak Journey (Yolculuk) ismi seçilmiş durumda. Journey beklenen başarıya ulaşırsa dünyaca ünlü çizgi roman etkinliği olan Comic Con'a katılacak. Beklenen başarı gelirse Çizgi Roman serisinin bir film veya dizi olması da olası.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum