İslami Banka, 'Sadaka Hesabı' hizmeti verecek

İslami Banka, 'Sadaka Hesabı' hizmeti verecek

Malezya'da bulunan Bank Islam Malaysia Bhd adlı İslami Banka, geçtiğimiz Cuma gününden itibaren 'Sadaka Hesabı' uygulamasını başlattı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Bank Islam Malaysia Bhd'nin yöneticisi Khairul Kamarudin, Sadaka Hesabı girişiminin ülkede sağlık, eğitim ve sosyal alanda devletin yetersiz kaldığı durumlarda acil ihtiyaç yardımı yetiştirmek için kurulduğunu ve katılmak isteyenlerin hesabından bu yönde para kesilmesi şeklinde çalışacağını söyledi.

Kamarudin, Sadaka Hesabı ile ilgili açıklamasına şunları söyledi: "Buna ek olarak, internet bankacılığı, avukatlık işlemleri (TAP) mobil bankacılık ve bank İslam kredi kartı gibi Banka İslam'ın mevcut kanallarını kullananlar da projeye katkıda bulunabilir."

Herhangi bir komisyon ve faiz bulunmayacak olan hesapta ihtiyaç sahipleri için para bulunacak ve tespit edilenlerin acil ihtiyaçları karşılanacak. Uygulama önümüzdeki günlerde ilk bağışları kabul ettikten sonra 2018 yılı içinde sistemin oturması için çalışmalar yapılacak.

Daily Express'in haberine göre sisteme Malezya'dan da, dünyanın diğer yerlerinden de bağış kabul edilecek. İsteyenler Sadaka Hesabı'na istediği kadar para bağışlayabilir ve paranın nelere katkıda bulunduğunu görebilir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.