İslam’a çatan ateistlerden Ateistler bile şikayetçi

İslam’a çatan ateistlerden Ateistler bile şikayetçi

Richard Dawkins, Sam Harris, Christopher Hitchens gibi popüler ateistlerin İslam’ı eleştirmelerinden ateistler bile şikayetçi

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Amerika’nın geçtiğimiz aylarda gündemine düşen, yaptığı saat bomba zannedilip tutuklanan öğrenci Ahmed Muhammed olayı ateistleri ikiye böldü. O dönem Richard Dawkins, Sam Harris gibi meşhur ateistlerin 14 yaşındaki bir çocuğun bomba yapacağından şüphelenmesi o dönem ateist camiasında büyük bir ses getirmişti.

Yeni ateistler olarak adlandırılan bu kişilerden ateizm camiası bile mutlu değil. Pek çoğunun sabah-akşam İslam üzerinden kara propaganda yapması, sürekli İslam’a çatması, pek çok ateiste göre Ateizm’in temel felsefeleri ile de örtüşmüyor.

Ahmed Muhammed olayının arkasından gelen Donald Trump’ın Amerika’ya Müslümanları kabul etmeme projesi de yine medyatik ateistler tarafından ilgi gördü. Pek çoğu Avrupa ve Amerika kültürü ile Müslümanlığın uyuşmadığını söyleyerek ırkçı söylemlerin arkasında durdu.

Bütün bunların ardından ateistlerin pek çoğu başta Dawkins olmak üzere, medyatik ve şovmen ateistlerin durup durup İslam’a çatmasından rahatsız olmaya başladı.

2011 yılında yeni Ateistlere karşı yazdığı kitap ile gündeme oturan ateist yazar Pz Meyers, yazdığı kitapta medyatik ve köktenci ateistler ile ilgili şu cümleleri kullandı;

“Yeni ateistlerin yola İslamafobi ile başladığını görüyoruz. Ateizm hareketini bir İslam karşıtlığı olarak gösteriyorlar. Oysa Ateizm sadece teistik düzeni reddeden bir yapıdır. Bir din ile problemi olamaz. Çünkü zaten Ateizm bir dini kabul etmez.”

Guardian’da yayınlanan yazıda özelikle Richard Dawkins, Sam Harris, Bill Maher, Christopher Hitchens gibi isimlerin medyatik, ırkçı ve yeni batı anlayışı ile hareket eden isimler oldukları ve Ateizm’in bu ateistlerden korunması gerektiğine dikkat çekiliyor. 

Kaynak: RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum