İslam ülkelerinden Justin Bieber kararı

İslam ülkelerinden Justin Bieber kararı

Milyonlarca hayranı bulunan ve üzerindeki tartışmalar bitmek bilmeyen Amerikalı genç şarkıcı Justin Bieber’in yeni çıkardığı albüm için müslüman nüfüsun yoğun olduğu ülkeler yeni bir karar almaya hazırlanıyor.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER- Amerika’da ilk albümünü çıkardığından beri pek çok hayran ve düşman kitlesini birlikte kazanan ünlü genç şarkıcı Justin Bieber’in son albümü Ortadoğu’nun Müslüman pek çok ülkesinde satışa sunulsa da, albümün İslami hassasiyetlere aykırı olduğu ve Hıristiyan propagandası yaptığı gerekçisi ile yasaklanması da an meselesi.

Albümün kapağında bulunan “haç” albümün yasaklanmasının başlıca nedeni. Albümün yayınlanacağı Müslüman ülkeler için kapağın değişmesi Bieber’a teklif edilse de, Bieber’ın bunu reddetmesi üzerine albüm tüm Dünya genelinde aynı kapak ile çıktı.

Albümün getirilen yasağın bir diğer nedeni de, pek çok şarkıda Hıristiyanlık propagandası yapılması. Albüm içinde pek çok şarkıda “teslis” inancına vurgu yapan genç şarkıcı, ”what do you mean” şarkısında Hz. İsa’ya olan sevgisini de anlatıyor.

Albüm hakkında ilk yasaklama çıkaran ülke ise Endonezya oldu. Endonezya’lı yetkililer çıkarttıkları karar ile Albümün ülkedeki tüm kopyalarını toplattıktan sonra albümün satışını tamamiyle yasakladı.

X17online’un haberine göre Endonezya’nın ardından pek çok Ortadoğu ülkesi ve Malezya’da benzer kararları almaya hazırlanıyor. Kararlar her ne kadar bu ülkelerdeki şarkıcının genç hayranlarını üzecekse de, Albüm kapağını değiştirmeyen Bieber, albüm satışlarında bir yara alacak gibi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
12 Yorum