İslam ekonomisi İngiltere'nin de iştahını kabarttı

İslam ekonomisi İngiltere'nin de iştahını kabarttı

Her geçen gün büyüyen ve gelişen İslam ekonomisi İngiltere'nin de dikkatini çekmiş durumda

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- 2017 yılı verilerine bakıldığında İngiltere, İslam Ekonomisi'nin en büyük 'bilgi sağlayıcısı' konumunda bulunuyor. Ülke bu konuda Malezya, Endonezya, Pakistan gibi Müslüman ülkeleri geride bıraktı.

Thomson Reuters tarafından hazırlanan ve yayınlanan İslami Finansman Geliştirme Raporu ilginç sonuçlar verdi. 2017 verilerine göre İngiltere'de İslami Finans eğitimi veren kurum sayısı 80 olarak gerçekleşti. İngiltere'yi 59 kurs sayısı ile Malezya, 57 kurs ile Endonezya, 50 kurs sayısı ile Birleşik Arap Emirlikleri, 37 kurs sayısı ile Pakistan takip ediyor.

Rapora göre 2017 yılında tüm dünya genelinde İslami Ekonomi'ye dair 688 eğitim kurumu bulunuyor. İslami Finans Eğitimi'ne en çok gelir ayıran ülke ise Malezya oldu. Malezya'yı Pakistan, Suudi Arabistan ve Bahreyn takip ediyor.

DÜNYA GENELİNDE ETKİN HALE GELİYOR

Son yıllarda dünyanın pek çok ülkesinde İslami Ekonomi'ye olan ilgi artıyor. Son olarak Romanya da bu sektöre adım atmış durumda. Yeni Zelanda gibi bazı ülkeler İslami Finans konusunda profesyonel sertifikalar sunmaya başladı.

ABD, İngiltere, Avustralya gibi bazı batılı ülkelerde üniversite bazında İslami Ekonomi eğitimleri başladı. 

ALANLAR ÇEŞİTLENİYOR

Gulf-Times'ın haberine göre İslami Ekonomi eğitimleri pek çok farklı alt dala ayrılıyor. İslami Finans, İslami varlık yönetimi, helal yatırımlar, faizsiz alanlarda ekonomi uzmanlığı ve İslam Hukuku gibi alt dallar dünya genelinde İslami Ekonomi eğitimlerinin temel taşları arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum