İslam düşmanlarının mide bulandıran Ramazan planı

İslam düşmanlarının mide bulandıran Ramazan planı

Hollanda'da da faaliyet gösteren ve Avrupa'nın en kalabalık İslam düşmanı ve Irkçı grubu olan Pegida'nın Ramazan planı mide bulandırıyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Avrupa'da yaşayan Müslümanları yine zorlu bir Ramazan ayı bekliyor. Bunun bu yılki ilk ispatı Hollanda'dan geldi.

Hollanda ve diğer Avrupa ülkelerinde de faaliyet gösteren PEGİDA adlı İslam düşmanı ve ırkçı grup, Ramazan'ın sonlarına doğru her iftar vakti camilerin önünde 'domuz etli' mangal partisi yapacağını duyurdu. Hollanda'da yapılacak olan etkinliklerin ilki 4 Haziran 2018 tarihinde Utrecht'teki Ulu Camii önünde yapılacak.

Ardından 5 Haziran'da Arnhem'deki Aya Sofya Camii, 6 Haziran'da Gouda'daki En-Nour Cami, 7 Haziran'da Rotterdam'daki HDV Laleli Camii ve 8 Haziran'da Lahey'deki As-Soennah Camisi'nde de benzer eylemler gerçekleştirilecek. Eylemler akşam saat 20.30 gibi, yani bölgelerin iftar vakitlerinde yapılacak.

Alınan bir diğer duyuma göre, PEGİDA üyelerinin Avrupa'daki pek çok üyesi Ramazan'ın bazı günlerinde Müslümanların bulunduğu yerlerde oruçlarını zorlamak adına göstere göstere birşeyler yiyip içecek. Bu eylemin kesinliğine dair henüz birşey bilinmiyor.

AD'ye göre, ilgili beş belediyenin tamamı eylemden haberdar edildi. Lahey belediyesinin sözcüsü gazeteye verdiği demeçte, talebin şu anda dikkatle değerlendirildiğini söyledi. Müslümanları asıl kızdıran ise bu çirkin eylemlerin anında reddedilmek yerine değerlendirilecek olması. Müslümanlar, belediyelerin kesinlikle izin vermemesi gerektiğini savunuyor.

NL Times'ın haberine göre Lahey, Gouda ve Ultrecht belediyeleri henüz karar vermedi. Fakat bakışları olumlu. Rotterdam ve Arnhem belediyeleri ise gösterilere izin verdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.