İslam düşmanı gazeteci sahte video ile Müslümanları tehlikeye attı

İslam düşmanı gazeteci sahte video ile Müslümanları tehlikeye attı

Müslüman karşıtı yorumları ve eylemleri ile ön plana çıkan ve ABD'de adından sıkça söz ettiren gazeteci Pamela Geller, ülkedeki milyonlarca Müslümanı tehlikeye attı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Gazetesindeki bültende ve internet sitesinde bir video paylaşan Pamela Geller bir anda ABD gündemine oturdu. Milyonlarca ABD'li videoyu anında kendi sosyal medya hesaplarından paylaştı. Fakat daha sonra ortaya çıkan bir gerçek sayesinde İslam düşmanı Geller'ın gerçek yüzü ortaya çıktı.

11 Şubat günü paylaşılan video 2 gündür ABD sosyal medyasını kasıp kavuruyor. Video'da İtalya'da yaşayan Müslümanlar olduğu iddia edilen bir grup polis aracına sopalar ile saldırıp, aracın içindeki polisleri linç ediyor.

Media Matters for America  adlı bir kuruluş ise yaptığı çalışmalar sonucunda videonun tamamen iftira içerdiğini ortaya çıkardı. Ortaya çıkan gerçeğe göre, video Mediterranea adlı İtalyan filminin çekimlerine ait amatör bir kayıt. Film, sinemalarda gösterilmesi yasak olan 'rahatsız edici film' kategorisinde yer alıyor ve bu tür filmlerde vahşet sahneleri açıkça gösteriliyor.

Video, 2014 yılından bu yana İtalyanca, Fransızca ve Almanca web siteleri tarafından defalarca açıkça cezalandırılmış. Ülkeler bu filmin sadece sinemalarda değil, internet üzerinden de gösterimini yasaklamış.

Geller, Güney Yoksulluk Hukuk Merkezi tarafından "anti-Müslüman hareketi en gözle görülür ve gösterişli ismi" olarak tanımlıyor. Ayrıca Geller, Obama'yı "üçüncü dünya vatandaşı ve korkak" olarak nitelendirirken, Donald Trump'ı bir kahraman olarak gösteriyor.

Thinkprogress'in haberine göre gerçek ortaya çıktıktan sonra sosyal medyada oklar bu sefer İslam düşmanı Geller'e döndü. Fakat Pamela Geller attığı bu iftira ile ilgili yorum yapmadı. Bu iki gün boyunca Müslümanlar art arda tehditler aldı ve eğer gerçek bu kadar kısa zamanda ortaya çıkmasaydı bir facianın ortaya çıkması içten bile değildi. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.