İslam düşmanı film yayınlandı Amerikan bayrağını imha ettiler

İslam düşmanı film yayınlandı Amerikan bayrağını imha ettiler

Çekildiği yıl Müslümanları son derece kızdıran ve pek çok şehirde olay olan film, Mısır'da yeniden tartışma konusu oldu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Türkçe'ye 'Müslümanların masumiyeti' olarak çevrilmiş 2012 yılında ABD'de yapılan bir film, yayınladığı dönem Müslüman dünyasında infiale yol açmıştı.

Film açıkça Müslümanlardan terörist olarak bahsederken, Peygamber Efendimiz'e de akıl almaz hakaretler ve yakıştırmalar yapıyor. O dönem filmin 14 dakikalık bir özeti ünlü sosyal paylaşım sitesi Youtube üzerinden yayılmış ve milyonlarca kişiye ulaşmıştı. Filme Müslümanların öfkesi büyük oldu.

Aradan geçen 6 yıl boyunca film bulunduğu her internet platformundan yasak yedi. Son 3 yıl içinde film internette bile bulunamaz hale gelmişti.

Fakat geçtiğimiz günlerde bu film ve Youtube'daki özeti Mısır'da yeniden ortaya çıktı. Filmin ortaya çıkması ile birlikte Mısır'da yeniden ortalık karıştı. Mısır'da bir grup ABD Büyükelçiliği'ne yürüdü. Olay sırasında bir Amerikan Bayrağı da imha edildi.

Mısır mahkemesi ise ortaya çıkan video ile ilgili bir karar alarak, videonun Youtube'daki kayıtlarını ve tüm bağlantılarını kaldırma kararı aldı.

Times of İsrael'in haberine göre mahkeme ayrıca 2013 yılında karara ilişkin yürütmeyi durdurma başvurularını da iptal etti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.