İşgalci İsrail'in kıskançlığı: İnsanlar neden Müslüman oluyor?

İşgalci İsrail'in kıskançlığı: İnsanlar neden Müslüman oluyor?

İsrail'de yeni yapılan bir haber Dünya'da Müslüman nüfusunun neden arttığına değindi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Amerika Birleşik Devletleri'nde İslamiyet giderek yayılıyor. Son yapılan araştırmalar ülkede her geçen gün Müslüman olan sayısının katlandığına işaret ediyor. Avrupa'da da durum farklı değil. Yine araştırmalara göre yaşlı kıtada 2030 yılına gelindiğinde Müslüman nüfusta patlama yaşanacağı konuşuluyor.

Dünya'nın her yerinde Müslümanlığa geçen insanların sayısındaki artış İsrail'in de dikkatini çekti. İsrael National News adlı Yahudilerin sıkça ziyaret ettiği ve İsrail'in görüşlerini yansıtan haber sitesi bu artışın nedenlerini araştırdı.

İslamiyet hakkında asılsız iddialar içeren yazılarında 'Neden insanlar Müslüman oluyor?' sorusunu soran İsrail sitesi, bazı cevaplar aradı.

'İnsanları İslamiyet'e çeken nedir?'

Haber sitesi, bu soruya geçtiğimiz günlerde Müslüman olan bir İrlanda vatandaşının sözleri ile cevap verdi. "İslamiyet beni heyecanlandırdı."

Haber sitesi her ne kadar İslamiyet aleyhine kötü bir profil çizmeye çalışsa da, insanların Müslüman olmasının nedeninin, İslamiyet'in pek çok batılı tarafından heyecan verici bulunması olarak gördü. Onlara göre batı toplumlarının içine düştüğü büyük boşluğu İslamiyet dolduruyor. Elbette bu konuda Müslümanların da payı çok büyük. Başta ABD olmak üzere batıda yaşayan Müslümanların 3'te 1'i iyi eğitimli. Bu eğitim, Müslümanların insanlarla ilişki kurmalarını kolaylaştırıyor ve bu sayede Müslüman topluluklar daha doğru yöntemlerle bu insanları dinlerine yönlendiriyor.

Haber sitesinin gösterdiği bir diğer neden ise İslamiyet'teki teslimiyet duygusu. İnsan doğası gereği bir büyük varlığa 'teslim' olmayı arzuluyor. İslamiyet inancında ise bu teslimiyet ilk şartlardan biri. Özellikle tahrip edilmiş diğer dinlerin aksine İslam inancı ibadetleri ve ritüelleri ile önce Allah'a teslim olmayı emrediyor. Bu da batılıların içine düştükleri boşluğa karşı en iyi ilaç olarak görülüyor.

Site bu noktada ayrıca yapılan bir araştırma sonuçlarını da paylaşıyor. ABD'nin Philadelphia kentinde sonradan Müslüman olan insanlar üzerinde yapılan araştırmada insanlara neden Müslüman oldukları sorulduğunda verdikleri cevaplar şu şekilde;

- İslamiyet'in rasyonel olması, yani akıl ile bağdaşması
- İslamiyet'in ırk ayrımcılığını reddetmesi ve siyahilere ayrımcılık uygulamaması
- İslamiyet'in mensuplarının kültürlerini reddetmemesi

İslamiyet ile ilgili yanlış ve çarptırma iddiaların dışında, İsraillilerin çok okuduğu haber sitesi bu noktada mağlubiyeti kabul etmiş görünüyor. Ve yine İslamiyet'e yoğun geçişlere karşı bir kıskançlık yaşadıkları da aşikar.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum