İrlandalı Müslümanlar okullarda uzun etek ve başörtü istiyor

İrlandalı Müslümanlar okullarda uzun etek ve başörtü istiyor

Müslüman bir kampanya grubunun isteği ülkenin gündemine oturdu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Sayıları az olsa da Müslümanlar İrlanda'da etkin bir şekilde çalışıyor. Dublin'de faaliyet gösteren iki Müslüman kuruluş, ülkedeki okullarda okuyan Müslümanların henüz bir İslam Okulu sahibi olmamalarından dolayı bir hayli zorlandığını belirtti ve Eğitim Bakanlığı'ndan bazı taleplerde bulundu.

İrlanda'nın devlet okullarının Hristiyan kültürüne göre dizayn edilmesi ülkedeki Müslümanların adaptasyonunu bir hayli zorlaştırıyor. Bunun farkında olan ülke Müslümanları, okullarda uzun etek, uzun kollu gömlek ve başörtüsünün de resmi kıyafet haline getirilmesi için Eğitim Bakanlığı'na başvurdu.

Müslümanların talepleri bununla da sınırlı kalmıyor. Müslümanlar, ülkedeki okullarda bulunan Haç sembollerinin ve azizlere ait figürlerin bir hayli fazla olduğunu düşünüyor. Bu da okulların devlet okulu değil, Hristiyan okulu gibi olmasına neden oluyor. Müslümanlar bu sembollerin de azaltılması gerektiği görüşünde.

Dr. Ali Selim'in başkanlık ettiği grup, Müslüman çocukların okula yabancılık hissettiklerini ve bunun da eğitim başarısını düşürdüğü görüşünü dile getiriyor.

Ayrıca, grup, inanç temelli okullardaki okul meclislerinin, Müslüman inancın özelliklerini tanıyarak daha kapsayıcı hale getirilebileceğini belirtti.

Dr. Selim, konu ile ilgili; "Şimdiki durum, İrlanda'daki okulların çoğunluğunun Katolik ahlakına sahip olması ve Müslüman çocukları bu kabul politikalarının merhametinde bırakması, aileleri ve öğrencilerin seçimini ciddiyetle azaltması durumudur "dedi.

İrish Times'ın haberine göre İrlanda'da eğitim dışındaki pek çok alanda da Hristiyan kültürünün baskınlığı ülkedeki Müslümanların yaşamını bir hayli zorlaştırıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.