Irkçı Wilders'ın Peygamberimize hakaretine Ateist bile karşı çıktı

Irkçı Wilders'ın Peygamberimize hakaretine Ateist bile karşı çıktı

Hollanda'da uzun zamandır konuşulan ve Müslümanları kızdıracak etkinlik bizzat Irkçı Lider Geert Wilders tarafından doğrulandı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Wilders, geçtiğimiz Salı günü Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ülkede uzun zamandır konuşulan 'Muhammed karikatürü yarışması' söylentilerinin doğru olduğunu ve bizzat kendisinin liderliğinde bu organizasyonun gerçekleşeceğini duyurdu.

Başta Hollanda Müslümanları olmak üzere tüm dünya Müslümanlarının tepkisini çekecek olan 'çirkin yarışma', karikatürist ve eski bir Müslüman olan Bosch Fawstin ile birlikte yapılacak. Fawstin, bu çirkin organizasyonda çizilecek karikatürler arasında eleme yapacak olan jüri olacak.

Hollanda Terörle Mücadele Dairesi de Wilders ve çevresindekilerinin bu organizasyonuna yeşil ışık yaktı. Organizasyon muhtemelen bu yılın ilerleyen günlerinde yapılacak. Olayın gerginliği şimdiden yaşanmaya başladı. Müslümanlar Twitter üzerinden tepki gösteriyor. 

Wilders'ın açıklamalarının ardından Hollandalı sosyal medya kullanıcıları olayı tartışmaya başladı. Bazı İslam düşmanı kullanıcılar olayı desteklerken, Wilders'ın bizzat kendisi ve yandaşları olaya tepki gösterenlere çirkin cevaplar vermeye başladı. Fakat bir anda tahmin edemedikleri bir şey oldu. Ateist olduğunu beyan eden bir Twitter kullanıcısı bir soru sorarak Wilders ve yandaşlarını susturdu;

wilders.png

"Ben tamamiyle Ateistim. Fakat size bir sorum var. Madem ki Müslümanların bahsi geçen karikatürlerden rahatsız olduğunu biliyoruz, neden o halde 'basın özgürlüğü' davanızı bu şekilde bir yolla anlatmayı seçiyorsunuz. Bu sorun için başka yollar bulunamaz mı?"

Twitter'da Irkçı görüşlerine karşı Müslümanları savunan veya mantıklı konuşan herkese karşı çirkin üslup takınan Wilders ve yandaşları, Ateistin sorduğu soruyu görmezden gelmeyi tercih etti.

Daily Pakistan'da yer alan haberde, pek çok siyasi analistin de Wilders'ı eleştirdiği bilgisi paylaşıldı. Siyasi analistlere göre Wilders da her ırkçı gibi karmaşa ve kaostan beslendiği için, karmaşa ve kaos çıkarmak için elinden geleni yapıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum