İngiltere'yi Müslümanlar 'temizledi'

İngiltere'yi Müslümanlar 'temizledi'

İngiltere'nin de içinde bulunduğu Büyük Britanya'daki 250 caminin cemaati, krallık genelinde bahar temizliği yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Büyük Britanya (İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda) genelinde bulunan 250 cami bu yıl düzenlenecek 'Camimi ziyaret et' kampanyasına hazırlanıyor. Hazırlık kapsamında önceki gün yapılan bir etkinlik İngiltere'de ses getirdi.

'Britanya'yı temiz tut' başlığı ile yapılan etkinlik kapsamında 250 cami cemaati Britanya sokaklarında büyük bir temizlik yaptı. Bölgelerini temizleyen cami üyeleri ve aileleri büyük ses getirdi.

Bu yıl 3 Mart'ta yapılacak 'Camimi ziyaret et' etkinlikleri öncesi ses getirmeyi amaçlayan temizlik kampanyası amacına ulaştı. Müslümanların bu hareketi Britanya genelinde büyük takdir topladı. Vatandaşlar sık sık sokakları temizleyen Müslümanlar ile el sıkıştı, sohbet etti, teşekkürlerini iletti.

ÇOK EĞLENCELİ

Dün yapılan temizlik etkinliğine katılan iki Müslüman Fahmida ve Billy, etkinliğin çok eğlenceli olduğunu söylediler. Temizliğin dinden olduğunu belirten iki Müslüman, İngiltere'de yılda 25 milyon ton çöp atıldığını ve çöp konusunun İngiltere'nin başlıca problemlerinden olduğunu hatırlattı.

İngiltere Müslüman Konseyi Genel Sekreteri Harun Khan ise gönüllü olan Müslüman arkadaşlarına teşekkürlerini iletirken, hangi inançtan veya kökenden olursa olsun tüm insanlığın çevresini temiz tutmaktan sorumlu olduğunu hatırlattı.

İngiltere'deki etkinlikleri ile çevrelerini temizlemekten büyük memnuniyet duyduklarını belirten Khan, 3 Mart'ta yapılacak 'Camimi ziyaret et' etkinliğinin bu sayede dolu dolu geçmesini umduklarını da sözlerine ekledi.

mcb.org.uk'in haberine göre bu yılki Camiimi Ziyaret etkinlikleri Müslümanların önderlik ettiği İngiliz Yardımlaşma Kurumları Penny ve Müslüman Yardımları ile Aziz Vakfı tarafından destekleniyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.