İngiltere'nin ilk 'İslami Havayolu' şirketi ile tanışın

İngiltere'nin ilk 'İslami Havayolu' şirketi ile tanışın

Müslümanlara özel olacak İslami Havayolları İnglitere'de de bir olacak. Projenin arkasında İngiltere'de yaşayan bir Müslüman milyonlar var.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Kazi Shafiqur Rahman, İngiltere'nin 'Müslüman Richard Bronson'u olarak biliniyor. Yeni projesi ise İngiltere gündemine oturmuş durumda. İngiltere'de bir ilk olacak 'İslami Havayolları' yakında semalarda olacak.

Firnas Havayolları projesini ismini verdiği yeni havayolu şirketi projesi tamamen Şeriat uyumlu olacak. Uçaklarda kadın-erkek ayrı bölümler bulunacak ve herhangi bir alkollü içecek bulunmayacak. Uçağın içindeki yemekler tamamen 'helal' olacak ve hostesler başörtülü olacak.

Proje ilk kez İngiltere'nin Kanal 4 adlı televizyon kanalında yayınlanan 'Havayolu' programında tanıtıldı ve büyük ses getirdi. İş Adamı Kazi Shafiqur Rahman, İngiltere'ye ilk geldiğinde Londra Havalimanı'nda bir temizlik görevlisi idi. Zamanla farklı işlerle zenginleşen Rahman, içindeki uçak tutkusunu hiç bir zaman bırakmadı. Şimdi ise başarılı bir iş adamı olarak tamamen Müslümanlara hitap eden bir Havayolu şirketini İngiltere'ye kurmayı amaçlıyor.

Elbette ki projenin devamlılığı ile ilgili bazı problemler de yok değil. İngiltere nüfusunun sadece yüzde 5'i Müslüman ve Rahman'ın hayalinin maliyetini karşılayabilecek kadar zengin değiller. Bu nedenle Rahman şimdiden maliyetleri düşürecek bir yöntem arayışına koyuldu. Helal menüler vermek ve kadın-erkek ayrı kabinler yapmak projenin maliyetini bir hayli arttırıyor. Bu nedenle Rahman, İngiltere'de kuracağı havayolu şirketini Ortadoğu'da iyi pazarlamak zorunda. Fakat Katar Havayolları, Emirates Havayolları gibi büyük şirketlerle nasıl baş edeceği bir başka soru işareti.

Kanal 4'teki 'Havayolu' programının yapımcıları bu sorunları fark edip, Rahman ile paylaşıyor. Rahman, ekonomik sorunların farkında olsa da, projeden ümidini kaybetmemiş görünüyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.