İngiltere'den Hacca gidenlerin sayısında rekor artış

İngiltere'den Hacca gidenlerin sayısında rekor artış

İngiltere'den bu yıl hac mevsimi için Suudi Arabistan topraklarına gidenlerin sayısında rekor bir artış yaşandı. Bu artışta özellikle iyi organize olan İngiltereli İslami Kurumların büyük payı var.

2017 yılının Hac Mevsimine Milyonlarca hacı katıldı ve hac farizalarını yerine getirdi. Dünyanın pek çok noktasından gelen Müslümanlar gibi, İngiltere'de yaşayan Müslümanlar da bu yılki Hac Mevsiminden dolayı ayrı bir sevinç yaşıyor. Bu yıl Birleşik Krallık'tan 25.000 Müslüman Hac için Suudi Arabistan topraklarına gitti. Bu aynı zamanda rekor bir artış demek.

Bu yılın İngiltereli Müslümanlar için bir diğer sevindirici yanı ise kurumsallaşma oldu. Hac mevsimi sırasında İngiliz Hicri Konseyi adlı kurum başta olmak üzere pek çok İngiltereli Müslüman Dernek hac mevsiminde İngiltereli Hacılar için canla başla çalışmış. İngiltere'den hacca giden Müslümanların kalacak yer ve beslenme gibi başlıca ihtiyaçlarını karşılayan dernekler, bunun için özel ekip kurmuşlar.

İngiltere Hicri Konseyi Başkanı Rashid Mogradia, bu yılki Hac Mevsiminin İngiltereli Müslümanlar için nasıl geçtiğini ve neler yaptıklarını şöyle özetledi;

"Bu Hac sezonu oldukça zorlu geçti. Sıcaklıkların 45 derecenin üstünde yükseldiği günlerde başta yaşlı Hacılar olmak üzere pek çok hacı kötü etkiledi. Kayıp hacıları bulmak ve Suudi kliniklerindeki ortaklarımızla tıbbi yardıma ihtiyacı olan kişilere yardım etmekle uğraştık. Diğer durumlarda, gönüllüler yaşlılara Hac Farzlarını yapmaları için yardım ettiler.


"İngiliz kamplarındaki Hac sağlık ve güvenlik bilinci ve eğitimi, Hac bilgilendirme broşürünün ilk kez dağıtılması gibi hizmetleri de keyifle üstlendik."

Saudi Gazette'nin haberine göre İngiltere'deki Müslüman dernekler hem yaptıklarından, hem de her yıl artan Hacı Adayı sayısından oldukça memnunlar. Önümüzdeki yıl daha çok İngiltere Müslümanının hacca gidebilmesi için de çalışmalara başlamış durumdalar.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.