İngiltere'deki tüm Camiler aynı kitapta toplandı

İngiltere'deki tüm Camiler aynı kitapta toplandı

İngiltere tarihinde bir ilk yaşandı.

İngiltere'de yeni yayınlanan bir kitap, Britanya genelinde faaliyet gösteren 15 bin cami içinden özenle seçilen 1.500 camiyi tek bir kılavuz içinde toplayarak İngiltere'de bir ilke neden oldu. Kitap ülkede ilk kez Müslümanların ibadet yerlerini tüm yönleriyle tanıtan bir kılavuz olma özelliği taşıyor.

Kitapta İngiltere genelinde bulunan 1500 Cami içinden en ufağından en büyüğüne kadar en nadide örnekleri barındırıyor ve hepsi ile ilgili bilgiler veriyor.

İngiltere'deki 1.500 camiyi bir fotoğraf koleksiyonu ve kılavuz şeklinde bir araya getirme fikri ise İngiltere ve İskoçya'daki pek çok camiyi yapan mimar Shahed Saleem'e ait.

İngiltere'de ilk cami, 1889'da Liverpool'daki bir Gürcü ailenin evindeki terasta kuruldu. Kitapta bu tarihten başlayarak 2018'e kadar yapılmış bazı camilerin bilgileri yer alıyor. 20 kişinin kurduğu ilk camiye geniş bir yer ayrılıyor.

The British Mosque (İngiltere Camisi) adı ile basılan kitap İngiltere'deki 1.500 caminin mimari bilgilerini ve yapılış süreçlerini de barındırıyor.

Daily Mail'in haberine göre Shahed Saleem'in bu projesi başarılı olursa ikinci bir kitabın da basılması bekleniyor. Bu kitapta da yine Britanya'da bulunan bazı camilerin bilgileri yer alacak. Saleem'in amacı bir seri şeklinde Britanya'daki 15 bin caminin tamamını kılavuz haline getirmek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.