İngiltere'deki Müslümanlara Kraliçe'den ödül

İngiltere'deki Müslümanlara Kraliçe'den ödül

İngiltere'de Müslümanlar tarafından kurulmuş olan ve projeleri ile dikkat çeken kurum Kraliçe'nin gönüllü hizmet ödülünü almaya hak kazandı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER-  “Müslüman mirasını kutlamak ve herkes için erişilebilir kılmak” için 2007 yılında kurulan İngiltere Müslüman Mirası Merkezi (British Muslim Heritage Centre), bu yılki 'Kraliçe Gönüllü Hizmet Ödülü'nü almaya hak kazandı.

11 yıldır İngiltere'de Müslümanları ve Müslümanlara ait eserleri koruyup tanıtan kurum, 2002 yılında beri verilen Kraliçe Ödülü'nü aldı. Ödül, İngiltere'deki kurumların faaliyetlerini desteklemek amacıyla 16 yıldır verilmeye devam ediyor.

İngiltere Müslüman Mirası Merkezi, ülkede uzun zamandır İslami Miras Atölyeleri, İslam ve Bilim Konferansları, ve etkinlikler düzenliyor. Ülkedeki Müslümanları bir araya getiren merkez, ülkedeki camileri ve Müslüman yapılarını da korumaya almış durumda.

Her yıl 120 bin ziyaretçisi ve katılımcısı bulunan Müslüman Mirası Merkezi, sadece geçtiğimiz yıl 30'u aşkın proje ve etkinlik ile İngiltere'de ismini duyurmuş durumda.

Muslim News'in haberine göre İngiltere Müslüman Mirası Merkezi Başkanı Nasar Mahmood, aldıkları ödül ile ilgili yaptığı açıklamada; “BMHC'nin mütevelli heyeti, çalışanları, gönüllüleri ve destekçileri, hepimizi daha güçlü ve daha tutarlı bir yapıya kavuşturmak için daha da fazla çaba göstermeye teşvik eden bu ödül için mutlular. Organizasyonumuz İngiltere'deki Müslümanlara ve İslamiyet'e hizmet için çalışmaya devam edecektir."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.