İngiltere’de Müslüman Sayısı 3 Milyona ulaştı

İngiltere’de Müslüman Sayısı 3 Milyona ulaştı

İngiltere’de geçtiğimiz günlerde açıklanan veriler İslam dininin Avrupa’da büyümeye devam ettiğini kanıtlar nitelikte. Son gelen veriler Birleşik Krallık sınırları içerisinde yaşayan Müslüman sayısının 3 Milyon sayısına ulaştığını gösteriyor.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER- İngiltere İslamiyet’e geçiyor. Birleşik Krallık’ta yapılan son araştırmalar neticesinde İngiltere, İskoçya ve Galler topraklarında yaşayan Müslüman sayısının 3 Milyona ulaştığı ortaya çıktı.

Araştırma sonuçlarını yorumlayan uzmanlara göre 10 yıl içerisinde İngiltere, dünyanın en büyük Müslüman azınlığına sahip olan ülkelerden biri olmaya aday gibi görünüyor. Bu hızlı nüfus artışının sebebi ise büyük oranda göçler olarak görülmekte. Ayrıca ülkede Müslümanlığı seçenlerin sayısı da azımsanacak gibi değil.

Uzmanların dikkat çektiği bir başka konu ise Müslümanların belli bölgelerde yoğunlaşması. Bazı bölgelerde Müslüman nüfus öyle yoğun ki, bölgenin nüfusunun %50’sine yakınını Müslümanlar oluşturuyor.

Araştırmalara göre Birleşik Krallık’ta Müslümanların en yoğun olarak yaşadığı bölge Londra’nın Doğusunda bulunan Tower Hamlets bölgesi. Müslümanların nüfusa oranı ise %46.8!

Araştırma ile ilgili Telegraph’a konuşan İngiltere Müslüman Konsili sözcüsü; “Bu sonuç Modern İngiltere’nin İslam ile nasıl örtüştüğünün göstergesi oldu. Bir çok Irkçı Politika’ya karşı bir cevap olarak da görebiliriz” ifadelerini kullandı.

Bundan 25 yıl önce, 1991’de İngiltere’de yaşayan Müslüman sayısı 950 bindi. 25 yıl içinde böylesi bir yükseliş pek çok kişi için süpriz olsa da, özellikle Müslümanlığı kabul eden başka din mensuplarının sayısı da düşünülürse bu rakam pek de şaşırtıcı değil.


Kaynak: RisaleHaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum