İngiltere'de Müslüman çocukları İslam'dan korkar hale getiriyorlar!

İngiltere'de Müslüman çocukları İslam'dan korkar hale getiriyorlar!

İngiltere'nin Başkenti Londra'da Müslümanlar üzerindeki nefret ve İslamiyet'i korku öğesi haline getirme çabaları, Müslümanların kendi çocukları üzerinde bile etkili olmaya başladı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Londra'daki Vanier Çocuk Merkezi'ndeki çocuk ve aile terapisti Siham Elkassem'in yaptığı bir çalışma son derece rahatsız edici sonuçlar verdi. Çalışma sonuçlarına göre Müslüman ailelerin 18 yaşına kadar olan çocuklarının pek çoğu camilerine gitmekten korkuyor.

Pek çok okulda 6, 7 ve 8. sınıflardaki 25 Müslüman öğrenci ile mülakat gerçekleştiren Elkassem, bu korkunun özellikle bu yaşlardaki çocuklarda arttığını gözlemlemiş.

"Müslüman oldukları için güvensiz hissediyorlar"

Çalışma, Vanier Çocuk Hizmetleri, King's University College'daki sosyoloji okulu ve Sosyal Destek ve Entegrasyon için Müslüman Kaynak Merkezi tarafından ortaklaşa desteklendi.

Elkassem'in araştırmasında "hedef olma korkusu" en yaygın temalardan biriydi. 

Elkassem'e göre Müslüman çocukların camilere gitmekten korkmasının temel sebebi okul içindeki diğer öğrencilerin baskısı. Müslüman çocuklar eğitim hayatı içinde ötekileştiriliyor. Bu da Müslüman çocukların kendi dinlerinden uzaklaşmasına neden oluyor. Ayrıca son yıllarda okulların dışına sprey boya ile 'Müslümanlar teröristtir' gibi yazıların yazılması da bu korkuları tetiklemiş.

Müslüman öğrenciler Elkassem'e sıklıkla Londra'dan "çıkmak" söylendiğini söylediler. Pek çok Müslüman öğrenci, ailelerinin ana vatanlarına dönmek istemeye başlamış.

Londra'daki bir avukat Mihad Fahmy, bu baskıları çoğu kez dini anlamayanların çocukları tarafından oluşturulduğunu belirtti. Fahmy'e göre Müslümanlardan nefret eden çocukların aileleri genellikle İslamiyet mensuplarını kötü olarak addediyor. Fahmy eğitime işaret etti.

İfpress'in haberine göre, Fahmy bu işin çözümünü okullarda İslam düşmanlığına karşı eğitimler verilmesinde görüyor. Ona göre eğitim müfredatı içine mutlaka İslamofobi dersi konmalı ve gayr-i Müslimlerin çocukları İslamiyet ile tanıştırılmalı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.