İngiltere'de Müslüman adam ile mahkemelerin 'mezarlık mücadelesi'

İngiltere'de Müslüman adam ile mahkemelerin 'mezarlık mücadelesi'

İngiltere'nin Walsall şehrinde yaşayan bir Müslüman, babasının mezarı için bölge mahkemesine başvurmuştu. Tartışmalı süreç bundan sonra başladı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER-İngiltere'nin Walsall şehrinde yaşayan bir Müslüman olan Atta Ul-Haq, babasının mezarının çevresine taştan bariyerler kurmak istedi. İslam inancında mezarlıkların üstünde insanların dolaşmasının uygun olmadığını söyleyen Atta Ul-Haq, bu konuyu ilk olarak bölge mezarlık yönetimine söyledi. 

Başvurusunun reddedilmesi sonrası Ul-Haq konuyu Walsall Metropolitan Bölge Şurası'na taşıdı. Konuyu değerlendiren bölge şurası Ul-Haq'ı kızdıracak bir karar vererek babasının mezarının çevresine bariyer kurmasına bir kez daha izin vermedi.

Bölge Şurası, İngiltere'deki Müslümanların mezar yerlerinin üstünde yürünmesini engellemek için 'birleşik mezar' usulünü kullandığını ve Ul-Haq'ın isteğinin diğer Müslümanların haklarını ihlal edeceğini savundu. Bunun üzerine Atta Ul-Haq Şura binasının dışında bir protesto gösterisi düzenledi.

BBC'de yer alan habere göre konu bu karar üzerine Yüksek Mahkeme'ye taşındı. İki tarafı da dinleyen mahkeme ise hayal kırıklığına uğratacak biçimde Bölge Şurası lehine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.