İngiltere'de Başbakan ile Bakan arasında 'peçe' polemiği

İngiltere'de Başbakan ile Bakan arasında 'peçe' polemiği

Müslüman kadınların tesettür kıyafetleri arasında olan başörtüsü ve peçe, İngiltere gündeminin birinci maddesi haline geldi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Brexit nedeniyle görevinden ayrılan İngiltere'nin Dışişleri Eski Bakanı Boris Johnson, geçtiğimiz gün yaptığı yazılı bir açıklamada başörtüsü ve peçe ile ilgili İslamofobik ifadeler kullanmıştı.

Görevdeyken Müslümanlar ile ilgili kötü bir konuşması olmayan Johnson, görevden ayrılır ayrılmaz İslamofobik kimliğini ortaya koydu. Çizgiyi bir hayli aşan Johnson, peçe ve başörtüsü kullanan Müslüman kadınları; 'Banka soyguncuları' ve 'posta kutusu'na benzettiğini söyledi. 

İronik bir biçimde Danimarka'da bu ay uygulanmaya başlayan tesettür yasağını eleştiren Johnson, İngiltere'nin bu hatayı yapmaması gerektiğini düşündüğü yazısında Müslüman kadınlar ile ilgili hadsiz benzetmeler kullandı.

Johnson'un yazısının ardından İngiltere'de gündem karıştı. Johnson'un yazısına pek çok tepki gelirken, bir yorum da İngiltere Başbakanı Theresa May'den geldi. May, Johnson'u kast ettiği konuşmasında; "Konuşmalarımızda ve yazılarımızda seçtiğimiz kelimelere dikkat etmeliyiz. Kendisi burada özgürlükleri savunuyor. Kadınların istedikleri gibi giyinme özgürlüğünü ben de destekliyorum" ifadelerini kullandı.

Business İnsider'ın haberine göre, İngiltere Dışişleri Bakan Yardımcısı Alistair Burt da Johnson'a tepki gösterenler arasındaydı. Burt, bu tür benzetmelerin 'bir dereceye kadar suç' teşkil edebileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum