İngiltere, geleceğin dili diye Arapça öğreniyor

İngiltere, geleceğin dili diye Arapça öğreniyor

İngiliz konseyi Arapça'yı geleceğin en önemli dillerinden biri olarak görüyor

Ömer Çiftçi'nin haberi
RİSALEHABER

İngiltere konseyinin 8 projesinden biri olan Arapça eğitimi İngiltere'nin farklı bölgelerindeki dil okullarında hayata geçmeye başladı. Okul sonrası toplanan klüplerde başlayan bu eğitimin verildiği bölgeler; BelfestSheffield, Manchester, Londra, Barnstaple, Blackburn ve Bradford. Şimdilik bu eğitimler, ilerde eğitici olması beklenen kişilere verilen eğitimlerden ibaret. 

Independent gazetesinin haberine göre, İngiliz konseyi'nin arapça eğitimi başlatmasınn en önemli sebebi Arapçayı geleceğin en önemli dillerinden biri görmesi. İngiliz konseyinin arapça ile ilgili programının çalışanı Faraan Sayed konu ile ilgili "Dünya genelinde 300 milyon'dan fazla kişi Arapça dilini konuşuyor. Özellikle Kuzey Afrika ve Orta Doğu bölgelerinde bu dil çok popüler" sözlerini sarf etti. 

Eğitimin üzerinde durulmasının bir çok farklı sebebi var. İngiltere hükümeti eğitimi diplomatik, savunma gibi amaçlar dolayısıyla destekliyor. Özellikle İngilizlerin tercih ettiği tatil bölgelerinde Arapçanın da sıkça konuşulması eğitime destek verilmesinin sebepleri arasında. 

Proje şimdilik belirli okulların "okul sonrası" klüplerinde yürüse bile, Eylül de 5. 000'e yakın ilkokulda arapça eğitiminin başlaması ve öğrencilerin arap kültürünü daha yakından tanımasına olanak sağlanması hedefleniyor. 

Geleceğin en önemli ilk 10 dili

İngiliz konseyinin hazırladığı raporda dikkat çekici bir diğer nokta; geleceğin ilk 10 dili içerisinde arapçanın ikinci sırada yer alması oldu. 

Bir diğer dikkat çeken nokta ise 9. sırada Türkçe'nin yer alması. 

İşte İngiliz konseyine göre geleceğin en önemli ilk on dili;
1. İspanyolca
2. Arapça
3. Fransızca
4. Çince
5. Almanca
6. portekizce
7. İtalyanca
8. Rusça
9. Türkçe 
10. Japonca

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.