İngiltere eski Başbakanı: Müslümanlar da sapkın yorumculardan kurtulmak istiyor

İngiltere eski Başbakanı: Müslümanlar da sapkın yorumculardan kurtulmak istiyor

2010 yılında seçildikten sonra 2016 yılındaki istifasına kadar İngiltere Başbakanlığı görevini yürütmüş olan David Cameron'dan terörizme dair önemli sözler...

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Eski İngiltere Başbakanı David Cameron, dünyanın en büyük problemlerinden biri olan terörizmin Hristiyan dünyası ile Ortadoğu'daki İslam ülkeleri arasında bir savaş olarak yorumlanmasının tamamen yanlış olduğunu söyledi. Terörizm'in İslamiyet ile bağdaştırılamayacağını söyleyen Cameron, terörizmin aşırılığa inanan bir grubun işi olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın terörizm konusundaki görüşlerini eleştiren Cameron; "Donald Trump terörizmin Hristiyan dünyası ile İslam dünyası arasında bir medeniyet çatışması olduğunu düşünüyor, buna kesinlikle katılmıyorum" ifadelerini kullandı.

Cameron'a göre terörizm İslam dünyasında dinini doğru şekilde yaşamak isteyenler ile, dinin sapkın yorumu yapanların bir savaşı gibi görünüyor. Cameron'a göre bu durumun çözümü de İngiltere ve Hindistan gibi çok kültürlü yerlerden geçiyor.

navhindtimes'ta yer alan haberde Cameron, İslam dünyasının da dini sapkın yorumlayanlardan kurtulmak istediğini belirtti. Bu nedenle terörizme karşı stratejiler geliştirilmeli.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.