İngiltere dondu, Müslümanlar yardıma koştu

İngiltere dondu, Müslümanlar yardıma koştu

Avrupayı saran soğuk hava dalgası İngiltere'de de etkisini gösteriyor. Ülkede 3 günü aşkın süredir devam eden soğuk ve kar yağışlı hava, sokaktaki binlerce evsizin hayatını tehdit ediyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Soğukların vurması ve sokakların kar ile dolup taşması, İngiltere'deki binlerce evsizi tehdit ediyor. Bu nedenle harekete geçen Oldham kentindeki Müslümanlar, sokaklarda kalanlar için barınma ve yiyecek hizmeti sağlamaya başladı.

Oldham şehrindeki Manchester Road'da bulunan Avrupa İslam Merkezi, sıcaklıkların sıfırın altında seyrettiği kentteki tüm muhtaçları davet etti. Çağrıyı Facebook sayfalarından duyuran İslam Merkezi Cemaati, şu ifadelere yer verdi;

"Allah'ın Rahmeti ve Bereketi üzerinize olsun. Biz Müslümanlar, bu kötü hava şartlarında dışarıda kalmak zorunda kalan muhtaçların durumunu anlıyoruz. Elbette ki Allah'ın izni ile onlara yardım etmeye hazırız. Oldham sakinlerine çağrımızdır, çevrenizde gördüğünüz tüm evsizlere haber verin, merkezimiz bu soğuklar boyunca onlara barınma ve yemek hizmeti sağlayacaktır."

Bolton kentinde yaşayan Müslümanlar da Oldham kentindeki Müslümanlar gibi yardım kampanyası başlattı. Bolton'daki camiler ortak bir karar alarak, her gün saat 08.00 ila 09.00 arası muhtaçlara sıcak yemek dağıtacağını açıkladı.

İngiltere'nin pek çok kentinden de Müslümanların yardım kampanyası başlattığı haberleri geliyor. İngiltere'deki Cantebury Camii, İrlanda'daki Clonskeagh Camisi, Manchester'daki  UKİM Mescidi gibi pek çok cami ve kuruluş, evsizlere kapılarını sonuna kadar açtı.

Asian İmage'in haberine göre evsizlere kapılarını açan pek çok Camii'nin cemaati de kar yağışı ile mağduriyetleri azaltmaya uğraşacak. Kimi cami cemaatleri kapı kapı gezerek fakirlere yiyecek dağıtırken, kimileri ise kardan tıkanan yolları açma çalışması başlattı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.