İngilizlerin yüzde 90'ı hayatında caminin içini görmemiş

İngilizlerin yüzde 90'ı hayatında caminin içini görmemiş

Müslümanlar harekete geçti

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER-İngilizlerin yüzde 90'ı henüz bir camiyi görmedi. Yüzde 70'i ise başka bir dinin ibadethanesini bile tanımıyor. Bu durumun farkında olan Britanya Müslüman Konseyi, camileri görmeleri için İngiltere vatandaşlarına bir fırsat sunmaya hazırlanıyor.

Kurumun YouGov'a yaptırdığı bir anketin sonuçlarına göre, İngilizlerin yüzde 70'i henüz bir başka dinin ibadethanesinin neye benzediğini bilmezken, yüzde 90'ı Camilerin içini hiç görmemiş.

Bu duruma bir son vermek isteyen Britanya Müslüman Konseyi, 18 Şubat 2018 Pazar günü, İngiltere genelindeki 200 Caminin hepsini birden halka açacak ve camilerini tanıtacak. Etkinliğin ismi ise Visit My Mosque Day (Camimi ziyaret et) olarak belirlendi. 

Müslüman Konseyi Genel Sekreteri Harun Khan, etkinlik ile ilgili açıklamasında; "Yaşadığımız çok dinli ve çok kültürlü topluma rağmen, bu anket sonuçları, İngilizlerin çoğunun, başka bir inanca ait ibadet yerlerini tanımadığını gösteriyor. Birçok inanç topluluğu düzenli olarak açık kapı olayları düzenliyor ve bu pazar İngiltere genelinde 200'den fazla cami de kapılarını açıyor. İngiltere vatandaşlarına bizi tanımaları için bir fırsat sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Bradford Rahibi Dr. Toby Howarth, Müslümanların bu etkinlikleri ile ilgili, "Farklı bir ibadet yerinin eşiğini geçmek, öğrenmek ve komşularımızı tanımak için önemli bir adım olabilir" dedi. Kendisi de çevresindeki din adamları ile birlikte 18 Şubat günü Bradford Camisini ziyaret edeceklerini söyledi.

Geçen yaz Kuzey Londra'daki Darren Osborne terör saldırısı gibi suiistimal ve fiziksel şiddet olaylarına rağmen, birçok cami kapılarını halka açmaya devam ediyor. Bu güzel etkinliğe de Londra, Güney Doğu, Midlands, İskoçya, Galler, Lancashire, Yorkshire ve Humber ile Kuzey İrlanda'daki camiler katılacak. Ziyaretçiler, www.visitmymosque.org/find adresinden en yakın katılımcı Camiyi bulabilirler.

Basın ve medyaya yönelik tanıtım etkinliği ise 15 Şubat perşembe günü Kuzey Kensington, Londra'daki Al Manaar Camisi'nde (Müslüman Kültür Mirası Merkezi'nde) gerçekleştirilecek.

mcb.org'un haberine göre Britanya Müslüman Konseyi, yakın zamanda, "daha iyi camiler: bir topluluk istişaresi" başlattı. Bu etkinliklerde ise herkesin camilerin bugün Britanya'da nasıl daha iyi hale gelebileceği konusundaki fikirlerini sunabileceği ülke çapında istişare toplantıları yapılacak. Bu etkinliğe de, tanıtım etkinliklerinin ardından ağırlık verilecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.