İngiliz yazar: “İslam dünyaya hükmedecek”

İngiliz yazar: “İslam dünyaya hükmedecek”

İngiltere’de yeni çıkan bir kitap son haftalarda gündemden düşmüyor.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER- İngiliz yazar Sam Jane Brown tarafından yazılan “unutulan sözler” kitabı İngiltere gündeminden düşmek bilmiyor. Kitabın bu denli tartışma konusu olmasının sebebi “inançlar” arasında ki farklıları derin bir şekilde incelemesi.

Kitapta en çok tartışılan kısım “Hangi dinin Dünyaya hükmettiği” incelemesinin yapılması. İslam, Hıristiyanlık ve Yahudilik inançları arasında ince eleyip sık dokunarak yapılan araştırma aslında bizlere net bir sonuç vermiyor.

“Tarihten bugüne farklı inançların Dünyaya hükmettiği zamanlar olmuştur” diyen Brown, “Günümüzde dinin Dünya siyasetine hükmetmesi gibi bir olay söz konusu değil elbette” diye ekliyor.

Dünyada Müslümanlığın büyük bir yükselişte olduğunu söyleyen Brown, her ne kadar siyasette dinin etkisi kalmadı dese de, ilerleyen yıllarda İslam’ın Dünyaya hükmedeceği konusunda emin.

“Unutulan Sözler” kitabında dinler tarihini araştıran bir Vatikan çalışanını işliyor Sam Jane Brown, Dinlerin tarih boyunca birbirleri ile olan çatışmalarını ve ilişkilerini derinlemesine inceliyor.

“Dinlerin olmadığı bir Dünya’da yaşanacak kaosları da kitabıma koydum. Özellikle iki büyük dinin olmadığı bir Dünya’da yaşanacak karmaşaların boyutu akıl alır gibi değil” diyen Brown, Dinlerin insanlar için nasıl bir ihtiyaç olduğunu da gözler önüne seriyor.

Prnewswire’ın haberine göre kitap önümüzdeki günlerde İngiltere televizyonlarında da enine boyuna tartışılacak ve “Hangi dinin dünyaya hükmettiği” konusu uzunca süre gündemde kalacak.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum