İngiliz Meclisi'nde Kur'an okundu

İngiliz Meclisi'nde Kur'an okundu

İngiltere Parlamentosu'nda Kur'an-ı Kerim okunması ülkenin gündemine oturdu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- 5 Haziran'da İngiltere Parlamentosu'nda APPG (İngiltere Parlamentosu'ndaki tüm parti grupları) tarafından düzenlenen iftar organizasyonu sırasında bir ilk yaşandı ve Kur'an-ı Kerim okundu.

Etkinliğe Meclis Sözcüsü John Bercow ev sahipliği yaptı ve İngiltere'deki partilerin temsilcileri katıldı.

İlmfeed'in haberine göre, iftar sonrasında Sultan Ahmed adlı İngiltere vatandaşı bir Müslüman Hafız, Kur'an-ı Kerim'den Ramazan'a dair bölümleri okudu. Bunlar Bakara Suresi'nin 183-184 ve 185. Ayetleri idi.

Bu tarihi anları izlemek için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız;

video-haber.jpg

1-Oruç Kur'an’ın emrettiği, üzerimize yazılmış bir farzdır.(Bakara Suresi 183)

2-Oruç Ramazan ayında tutulur.(Bakara Suresi 185) Ramazan Kuran’ın indirildiği aydır ve oruç bu ayın günlerinde tutulur. Ramazan, Ay takviminin bir ayıdır. Ay’ın hareketlerine göre belirlenir. Ay’ın görünmesiyle başlayan bu ayın başlangıcını astrolojik hesaplarla aylar, hatta seneler önce bilebiliriz. Günümüzde bu ayın başlangıcını takvimlerle çok önceden ve çok rahat bir biçimde bildiğimiz için Ay’ı gözetlememize gerek kalmamıştır. Günümüzde Ay ve Güneş tutulması gibi çok daha kritik gök olayları bile senelerce önceden, hem de nereden en iyi gözlemlenebileceğiyle beraber bilinmektedir. Bazıları “Biz takvimlere itibar etmeyiz, Ay’ı gözetleriz, gök yüzünde Ay’ı gördüğümüz zaman, Ramazan ayı başlar” demişlerdir. üstelik Ay’ı ilk görene ödüller de vaat edilince, ne hikmetse her sene takvimden bir gün önce Ay’ı gördüğünü iddia edenler çıkmış ve Müslümanlar’ın kimi Ramazan ayına bir gün önceden başlamışlardır. Son zamanlarda bu hatanın düzeltildiğini ve astronomiye dayalı hesabın geç de olsa bazılarınca da kabullenildiğini görüp seviniyoruz. Yoksa her sene Ay’ın görülmesinin mümkün olmadığı bir gecede Ay’ı, ödül için bir gün önceden gördüğünü iddia eden birinin çıkması yine devam edecekti. İnşallah artık bu komediye son verilir ve bilimden yararlanmanın Allah’ın bir rahmeti olduğu anlaşılır.

3-Hastalık, ya da yolculuk sebebiyle oruç tutamayanlar tutamadıkları günlerin sayısı kadar başka günlerde oruç tutarlar.(Bakara Suresi 184) 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum