İngiliz hapishanelerdeki Müslüman sayısı arttı nedeni tartışılıyor

İngiliz hapishanelerdeki Müslüman sayısı arttı nedeni tartışılıyor

İngiltere, son günlerde ortaya çıkan bir rapordan sonra Müslümanlar ile sosyal bölünme yaşama korkusu yaşıyor

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-İngiltere şok bir rapor ile karşı karşıya. Geçtiğimiz günlerde polis teşkilatı bünyesinde açıklanan rapora göre ülkede iki yıl içinde hapis cezasına çarptırılmış Müslüman sayısı yüzde 50 gibi rekor bir oranda yükselerek 13 bin 200 kişiye yükselmiş durumda.

İngiltere'de adalet düzeni Müslümanlara karşı acımasızlaştı

Uzmanlar ise rapor karşısında şaşkın. Çünkü hiç bir sosyolojik vaka böyle bir yükselişi açıklayamıyor. Bazı uzmanlar bunu terör suçları olarak görse de, çoğu uzman İngiltere'de adalet düzeninin Müslümanlara karşı acımasızlaştığını ve bu durumun ilerde sosyal bir bölünmeye gideceğinden endişe duyuyor.

İşçi Partisi Genel Sekreteri David Lammy'e göre bu oran Müslümanların değil, İngiltere'nin suçu. Müslümanlar ile ilgili suçlamalarda şeffaflığın olmaması, mahkum edilen Müslümanların ne ile suçlandığı konusunda bilgi eksikliğine neden oluyor.

Hapishanede İslam'ı seçtikleri için Müslüman mahkum sayısı artıyor iddiası

Bazı uzmanlara göre ise bu oranın artması hapishanede Müslüman olan mahkumlardan dolayı. İngiltere'de yargılama esnasında din sorulmuyor, fakat devlet hapishanelerde sıkça din anketi ve araştırması yapıyor. Bu nedenle kimi uzmanlar esas araştırılması gerekenin hapishanede kaç kişinin müslüman olduğu konusunda birleşiyor.

Terörizm suçlaması ise uzmanlara göre gerçeği yansıtmıyor. Çünkü ülkedeki terörizm mahkumiyetlerinin oranı böyle bir artışı karşılamıyor. 

Sebebi ne olursa olsun, pek çok kişi ortada aleni bir şekilde ayrımcılık ve adaletsizlik olduğunu düşünüyor. Çünkü hiç bir sosyal vaka bu konuyu açıklamaya yetmiyor.

Müslüman uzmanlara göre ülkedeki Müslümanlara haksız suçlamaların sayısı bir hayli fazla. yahoo news'in haberine göre Adalet Sekreteri David Lidington, hükümet tarafından yayınlanmak üzere olan rakamların yükselişin arkasında neler olacağına ışık tutabileceğini söyledi. Şimdi pek çok kişi hükümetin yayınlayacağı raporu bekliyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.