İngiliz GSM firmasından gelen zarf Müslüman aileyi kızdırdı

İngiliz GSM firmasından gelen zarf Müslüman aileyi kızdırdı

İngiltereli bir GSM firması olan O2, Müslüman ailenin satın aldığı SİM kartları evlerine gönderdi. Fakat gönderilen zarfların üstünde yazanlar Müslüman aileyi sinirlendirdi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İngiltere'nin köklü iletişim ve GSM firmalarından biri olan O2, kendilerine bir hat satın alan aileye SİM kartlarını mektup yoluyla gönderdi. Müslüman aile, mektubun zarflarını okuduğunda kötü bir sürpriz ile karşılaştı.

Kuzey Londra'daki Wembley'de yaşayan Müslüman 'Laqi ailesi', O2'den gelen SİM kartlarını içinde bulunduran zarfların üzerinde ırkçı mesajlar ile karşılaştı. Normalde aile bireylerinin ismi ve soy ismi yazılması gereken yerin altında şu ifadeler yer alıyordu;

"Bay İngiltere'den defol" (Mr.Getout Of England)
"Bay DEAŞ teröristi" (MR. ISIS Terorrist)

o2-sent-muslim-family-sim-cards-addressed-to-mr-getout-ofengland-and-mr-isis-terroriste.jpg

Aile SIM kartları sipariş ettiğinde zarfların üstünde isimlerinin yazılmasını istememişti. O2'nun SİM kartlarını satın alanların zarf üzerine isim yazdırması zorunlu değil, sadece adres yazdırması yetiyor. Fakat kendilerine gönderilecek olan zarfın üzerine ırkçı ve İslam düşmanı ifadeler yazılması aileyi hem sinirlendirdi, hem de üzdü.

Laqi ailesinin babası, konu ile ilgili verdiği demeçte; “Londra gibi benzersiz, çok kültürlü ve farklı bir şehirde yaşamamıza rağmen bu nefret söyleminin normalleştiğini düşünmek bile üzücü.” ifadelerini kullandı.

Ailenin arkadaşı ve avukatı olan Sura Jawad ise konu ile ilgili dava açacaklarını söyledi. Jawad, olay karşısında dehşete düştüklerini belirtirken, firmanın göstereceği hiç bir reaksiyonun bu skandalı unutturmaya yetmeyeceğini savundu.

Mirror'un haberine göre olaydan haberdar olan O2 şirketi özür diledi. Mektupların üzerindeki ifadelerin korkunç olduğunu söyleyen şirket, gerekenin yapılacağını da belirtti.

Bir O2 sözcüsü şunları söyledi: "Serbest ürünlerimizin herhangi birinin müstehcenlik veya saldırgan isimlerle adreslere gönderilmesini önlemek için sıkı bir veri temizleme sürecimiz var ve bu da nadiren meydana geliyor. Bu hatadan dolayı aileden özür diliyoruz. Bu ifadeleri şirketimizden kim yaptıysa bulup, gerekeni yapacağız. Bundan sonrası İngiliz yargısının işi olacak." 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.