İngiliz bakandan okullara 'camiyi ziyaret edin' teklifi

İngiliz bakandan okullara 'camiyi ziyaret edin' teklifi

Bourne, cami gezileri yapılan okul sayısının arttırılmasının ve ebeveynlerin de bu projeye dahil edilmesinin...

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Birleşik Krallık'ın İnanç Bakanı Lord Bourne, Krallık ülkelerinde yükselen İslam düşmanlığına çözüm olarak daha çok okulun cami gezileri kapsamına dahil edilmesi teklifini yaptı. 

The Times gazetesine dün konuşan Bourne, cami gezileri yapılan okul sayısının arttırılmasının ve ebeveynlerin de bu projeye dahil edilmesinin ülkedeki İslam düşmanlığı sorununa çözüm olacağını düşündüğünü söyledi. 

Bourne, cami ziyareti yapılan okullarda öğrencisi bulunan velilerin zaman içinde İslam'a bakışını değiştirdiğini söyledi. Bourne'a göre önceleri çocuklarını cami ziyaretlerine göndermek istemeyen pek çok veli, ziyaretin ardından fikir sordukları öğrencilerin sözlerinden çok etkileniyorlar ve kendileri de bu ziyaretlere katılmak istiyorlar.

Birleşik Krallık'ta İslam İlişkileri üzerine çalışan Antonius McRoy ise Bourne'un bu fikrine karşı. McRoy'a göre okulların cami ziyareti yapması ebeveynlerin İslam konusunda görüşlerini değiştirmekte etkisiz kalabilir. Bunun yerine Birleşik Krallık ülkelerinde İslam düşmanlığına neden olan etkileri araştırmak ve bunlara çözüm aramak gerekiyor.

Lord Bourne'a bir başka öneri ise Kiliselerden geldi. Pek çok kilise ailelerin fikrini değiştirmek için camiler ile ortak çalışabileceğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.