“İnançlar meclisi” yarın başlıyor

“İnançlar meclisi” yarın başlıyor

Dünya genelinde tüm inanç gruplarının iştiraki ile başlayacak inançlar meclisi’nin 2015 yılı toplantısı yarın başlıyor.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER- 15-19 Ekim tarihleri arasında Amerika’nın Salt Lake City şehrinde düzenlenecek olan “inançlar meclisi” dünya tarihinde Dünya geneli hemen hemen tüm dinleri bir araya toplayacak olan tek organizasyon olma özelliği taşıyacak.

Dört gün boyunca dünyanın pek çok bölgesinden gelen din grupları, inançlar arası diyalog ile ilgili yapıcı çözümler arayacak. Dört gün boyunca dirsek temasında kalacak din yetkilileri, Dünya geneline hakim olan inanç problemlerini de sıkça görüşme şansı bulacak.

Kurulacak olan meclisin ilk toplantısında ise Dünya genelini ilgilendiren iki sorun görüşülecek, İklim değişikliği ve çevre kirliliği. Tüm dünya inançlarını bu iki soruna karşı harekete geçmeye çağıracak olan meclis, tüm inanç gruplarından bu soruna eğilmesini isteyecek.

Meclis boyunca Hıristiyan temsilciler ile Müslüman temsilciler yoğun bir şekilde göçmen sorunu üzerine de çalışacak. Avrupa genelinde başlıca sorunlardan biri olan sığınmacı sorununu görüşecek olan iki din grubunun yetkilileri, alacakları kararları da Avrupalı yetkililere bildirecek.

Yarın başlayacak olan meclis toplantıları, 4 gün boyunca sürecek ve tüm dünya dinleri adına önemli toplantılar yapacak. İndiatvnews’in haberine göre organizasyona ilk seneden ilgi büyük.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.